Foto: Shutterstock
Kas var būt labāks par karsti kūpošām, mīkstām un gardām pankūkām? Iepriecini savus vistuvākos ar šīm ziemīgi kūpošajām pankūkām, kas pagatavotas no vēlajiem āboliem, gaisīgas mīklas un smaržīgā kanēļa.
40Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ola120 mlgrieķu jogurts120 mlpiens140 gmilti0.5 TKcepamais pulveris šķipsnasāls2 ĒKcukurs1 TKkanēlis daži pilieni vaniļas ekstrakts3 āboli eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Lielā bļodā sakuļ olu ar grieķu jogurtu un pienu, līdz iegūta vienmērīga konsistence.

2

Pēc tam pievieno miltus, cepamo pulveri, šķipsnu sāls, cukuru, kanēli un mazliet vaniļas ekstrakta. Visu sajauc, līdz iegūta skaista mīkla.

3

Ābolus nomizo, iztīra serdi un sarīvē vai sasmalcina salmiņos virtuves kombainā. Pēc tam sasmalcinātos ābolus iemaisa pankūku mīklā.

4

Uz vidējas uguns uzkarsē pannu. Uzlej eļļu un uzkarsē arī to. Pēc tam nelielās porcijās (aptuveni divas ēdamkarotes mīklas) lej pankūkas un cep, līdz tās ir zeltaini brūnas no katras puses (2-3 minūtes).

5

Pankūkas gatavo, līdz visa mīkla izcepta.

6

Pasniedz ar pūdercukuru, kļavu sīrupu, kausētu šokolādi vai citām piedevām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!