Foto: Shutterstock
"Lāču ķepiņas" - Ziemassvētku cepumi pašu ēšanai un ciemakukulim.
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
100 gtumšā šokolāde3 gab.olu baltumi1 šķipsnasāls200 gmaltas mandeles150 gmalti lazdu rieksti250 gcukurs1 šķipsnamaltas krustnagliņas1 šķipsnamalts kardamons0.5 TKkanēlis2 ĒKkakao2 TKcitronu sula200 gpiena šokolāde

Sagatavošana

1

Šokolādi sarīvē. Olbaltumus ar sāli saputo stingrās putās. Sajauc šokolādi, mandeles, riekstus, cukuru, garšvielas, kakao un citronu sulu. iemaisa olbaltumos.

2

No mīklas veido ~ 2 cm iegarenas bumbiņas, apviļā cukurā. Bumbiņas liek uz plāts un vienu galu saplacina ar dakšiņu. Ļauj pa nakti apžūt istabas temperatūrā.

3

Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem. Cep ~ 15 minūtes.

4

Ļauj atdzist un iegremdē izkausētā glazūrā. Saliek uz restītēm vai cepamā papīra un ļauj nožūt.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!