Ziemassvētku rīsu putra ar kanēli un mandelēm
Foto: Dobeles Dzirnavnieks
0 0
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
160 g
160 g gargraudu rīsi, piemēram, Dobeles Dzirnavnieks
gargraudu rīsi, piemēram, Dobeles Dzirnavnieks
320 ml
320 ml auksts ūdens rīsu vārīšanai
auksts ūdens rīsu vārīšanai
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
300 ml
300 ml piens (tauku saturs vismaz 2,5%)
piens (tauku saturs vismaz 2,5%)
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1
1 ola
ola
2 ĒK
2 ĒK mandeļu skaidiņas
mandeļu skaidiņas
 
1 liels vai 2 mazāki āboli
1 liels vai 2 mazāki āboli
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
1 ĒK
1 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
1 TK
1 TK malts kanēlis
malts kanēlis
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Ikdienas maltītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Putras un biezputras
  • Pasaules Virtuve
  • Viens no skaistākajiem brīvdienu brīžiem ir pamosties sniegbaltā ziemas rītā, uzvilkt vissiltākās čības un nesteidzīgi doties uz virtuvi gatavot sev un saviem mīļajiem brokastis. Kas vislabāk silda vēderu? Protams, putra. Taču šoreiz pagatavo to īpaši - sviestā un kanēlī apcep ābolus, krēmīgajiem rīsiem pievieno mandeles un vaniļu. Tā būs karaliskā ziemas putra! Recepti iesaka kulinārā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Tellgrena.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavošana:

    Rīsus noskalo. Katlā ielej ūdeni, pievieno sāli un pieber rīsus. Nemaisot vāra 15 minūtes, kamēr rīsi gatavi. Atlikušo ūdeni nolej.

    Rīsiem pievieno pusi piena, vaniļas cukuru un uz lēnas uguns, vienmērīgi maisot, turpina vārīt 3-5 minūtes. Pievieno sakultu olu, mandeļu skaidiņas un atlikušo pienu.

    Turpina maisīt, kamēr rīsi kļuvuši izteikti krēmīgi.

    Ābolu iztīra un sagriež mazos gabaliņos vai sloksnītēs. Uz pannas izkausē sviestu, pievieno ābolu gabaliņus, cukuru un kanēli. Maisot turpina cept 2 minūtes, kamēr āboli kļuvuši mīksti.

    Pasniedz bļodiņās, apakšā liekot rīsus, pa virsu ceptos ābolus. Dekorē ar mandeļu skaidiņām un maltu kanēli.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form