Ziemassvētku šokolādes kūka ar putukrējumu, avenēm un apelsīniem
Foto: Shutterstock
4.6667 6
14 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

Šokolādes kūka ar Ziemassvētku garšu - īpašs iepriecinājums šokoholiķiem, kuru vēl neatvairāmāku padara maigais putukrējums un koši sulīgie dekora akcenti.

Gatavo kūku. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Sviestu sakuļ un samaisa ar izkusušo šokolādi.

Miltus samaisa ar cepamo pulveri, garšvielām, kakao un sāli. Olas sakuļ ar brūno cukuru un cukuru līdz veidojas krēmveidīga masa un iemaisa šokolādes masā.

Miltu masā iemaisa krējumu un samaisa ar šokolādes – olu masu.

Mīklu lej ietaukotā cepamā veidnē (26 cm diametrā) un cep 200*C 30-40 minūtes. Atdzesē.

Atdzisušu biskvītu izņem no cepamās veidnes. 

Kuļ saldo krējumu, kad tas sāk sabiezēt, pievieno vaniļas esenci, pūdercukuru un turpina kult, pēc brīža pievieno putukrējuma stindzinātāju un kuļ, līdz izveidojas stingras putas. Apelsīnus sagriež šķēlītēs.

Kūku dekorē ar putukrējumu, apelsīna šķēlēm, avenēm, piparmētru lapiņām. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

Source

Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form