Foto: Shutterstock

Šokolādes rulete koka stumbra veidolā (Yule log) ir neatņemams franču Ziemassvētku un Jaunā gada svētku galda kārums. Noslēdzošo rotājumu var veidot ar šokolādes skaidiņām, šokolādes lapiņām, ar vienkāršu pūdercukura sniedziņu, cukura pērlītēm.

100Minūtes
15Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
BISKVĪTAM:3 olas85 gcukurs85 gmilti2 ĒKkakao0.5 TKcepamais pulveris ŠOKOLĀDES KRĒMAM:50 gsviests140 gtumšā šokolāde1 ĒKcukura sīrups (vai kļavu sīrups)5 ĒKsaldais krējums PILDĪJUMAM:200 mlsaldais krējums50 gpūdercukurs70 mlkrēmsiers

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Ietauko un izklāj ar cepamo papīru panniņu biskvīta cepšanai (apmēram 23x32 centimetri).

2

Gatavo biskvīta mīklu. Bļodā liek olas (dzeltenumus ar baltumiem kopā), pievieno cukuru un ar mikseri kuļ apmēram 8 minūtes, līdz olas saputojušās gaišā, biezā masā.

3

Bļodā iesijā miltus, kakao un cepamo pulveri, visu izmaisa. Pēc tam pievieno olām, samaisot mīklu, cenšoties mīklu vairāk cilāt nekā maisīt.

4

Mīklu ielej cepamajā panniņā, izlīdzina virsmu. Pasit ar pannu pa galdu, lai mīkla izlīdzinātos un ieņemtu visus stūrīšus pannā. Liek pannu karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 10 minūtes.

5

Uz darba virsmas uzklāj tīru cepamā papīra loksni, kuru apkaisa ar pūdercukuru, un uz tās izgāž vēl karstu biskvītu. Noloba biskvītam cepamo papīru. Pēc tam, izmantojot jauno papīra loksni, biskvītu sarullē vai nu garenvirzienā vai šķērsvirzienā (atbilstoši savai vēlmei) ietinot cepamo papīru ruletē. Ļauj biskvītam atdzist.

6

Tikmēr gatavo šokolādes krēmu ruletes rotāšanai. Ūdens peldē bļodiņā izkausē sviestu ar šokolādi. Noņem šokolādi no uguns, ļauj atdzist, pievieno sīrupu un saldo krējumu, ar mikseri sakuļ gludu krēmu.

7

Gatavo pildījumu. Bļodā sakuļ krēmsieru ar pusi no pūdercukura. Citā traukā sakuļ putukrējumu ar atlikušo pūdercukuru. Samaisa krēmsieru ar putukrējumu kopā.

8

Attin vaļā atdzisušo ruleti, pāri smērē balto krēmu un satin atpakaļ ruleti. Pēc tam ar šokolādes krēmu apsmērē ruletes ārpusi, ar karotīti vai dakšiņu krēmā veidojot koka mizas rakstu. Rotā ar šokolādes skaidiņām vai citiem izvēlētiem rotājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!