Rīsu krēms ar dzērveņu mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
2.7500 4
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pudiņam:
600 ml
600 ml piens
piens
30 g
30 g cukurs
cukurs
60 g
60 g rīsi (labāk - Jasmīna rīsi)
rīsi (labāk - Jasmīna rīsi)
1
1 laims
laims
1 ĒK
1 ĒK drupināti pistāciju rieksti
drupināti pistāciju rieksti
Mērcei:
100 g
100 g dzērvenes
dzērvenes
100 ml
100 ml dzērveņu sula
dzērveņu sula
1
1 ābols vai bumbieris
ābols vai bumbieris
 
1 cm ingvera sakne
1 cm ingvera sakne
1
1 sviesta piciņa
sviesta piciņa
Pasniegšanai:
4
4 nelielas glāzes vai bļodiņas
nelielas glāzes vai bļodiņas
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Ķīseļi
  • Krēmi
  • Pudiņi
  • Pasaules Virtuve
  • Meklējot saldēdienu idejas, noteikti vērts izmēģināt šo ziemīgo rīsu krēmu. Pagatavošana itin vienkārša, bet rezultāts - izcils!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ielej katliņā pienu, pievieno cukuru un rīsus. Vāra uz vidējas liesmas aptuveni 30 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz rīsi ir mīksti un uzbrieduši. Gatavo biezputru pārliek bļodā, pierīvē nedaudz laima miziņu un pievieno laima sulu. Visu samaisa un atdzesē.

    Gatavo dzērveņu mērci: Nelielā katliņā ber dzērvenes, pārlej ar dzērveņu sulas dzērienu un sautē aptuveni piecas minūtes. Nomizo un sagriež nelielos gabaliņos bumbieri vai ābolu, pievieno ogām un sautē vēl piecas minūtes. Pievieno rīvētu ingvera sakni un sviestu. Maisot karsē, līdz mērce sabiezē. Atdzesē.

    Pasniedzot galdā, deserta trauciņos liek nedaudz mērces, kam pāri kārto rīsu krēmu. Pārkaisa ar drupinātiem pistāciju riekstiem.

    Padoms no mūsu virtuves: Lai piešķirtu desertam interesantāku garšu, daļu piena var aizstāt ar 400 ml kokosriekstu piena, kā arī pievienot naža galu kardamona. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form