Žiglās kārtainās mīklas maizītes ar bumbieriem, kamambēru un valriekstiem
Foto: DELFI
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. kārtainās mīklas plātnes
kārtainās mīklas plātnes
1 gab.
1 gab. bumbieris
bumbieris
100 g
100 g kamambēra siers
kamambēra siers
1 sauja
1 sauja valrieksti
valrieksti
4 ĒK
4 ĒK medus
medus
1 gab.
1 gab. sakulta ola
sakulta ola
 
milti darba virsmas pārkaisīšanai
milti darba virsmas pārkaisīšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Brokastis
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Pasaules Virtuve
  • Formai nav nozīmes, galvenais ir saturs – tieši tā varētu teikt par šo našķi, kuru pagatavot būs pa spēkam pat tiem, kas ar konditoreju ir uz jūs. Galvenais, lai saldētavā ir kāda paciņa kārtainās mīklas, tas vien būs solis pretī gardumu ātrākai tapšanai. Sulīgs bumbieru un medus pildījums, kas papildināts ar kamambēra siera šķēlīti un sadrupinātiem valriekstiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pirms gatavošanas kārtaino mīklu atlaidina istabas temperatūrā vismaz stundu.

    Darba virsmu apkaisa ar miltiem, liek virsū kārtainās mīklas plātni un ar mīklas rulli nedaudz izrullē, lai kārtainās mīklas plātne “resnumā” pastieptos. Ir vairāki veidi, kā šīs maizītes sapildīt, taču ērtākie būs kārtaino mīklu veidot kabatiņu formā vai tīt nelielos kruasānos.

    Ja veido kabatiņu, pārgriež plātni uz pusēm, lai iegūtu divus vienādus kvadrātus. Ja vēlas cept mazus kruasānus, kārtainās mīklas plātni pārgriež uz pusēm pa diagonāli.

    Bumbieri sagriež plānās šķēlītes, kamambēru sagriež 8–10 šķēlītēs, bet valriekstus sasmalcina.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

    Kārto pildījumu – platākajā mīklas malā liek pāris bumbiera šķēlītes, kamambēra pusšķēlīti, uzkaisa smalcinātus riekstus un pārlej ar šķidru medu (aptuveni pustējkaroti, ne vairāk). Tad maizīti rūpīgi aizloka, ja veido trijstūra kabatiņas, vai aizrullē, ja izvēlēts tapināt pildītos kruasānus.

    Procesu atkārto, līdz visas kārtainās mīklas plātnes sapildītas. No šī daudzuma sanāks 8 maizītes.

    Maizītes kārto uz cepešplāts, apsmērē ar sakultu olu un liek krāsnī. Cep 15–20 minūtes, līdz tās zeltaini brūnas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.