Formai nav nozīmes, galvenais ir saturs – tieši tā varētu teikt par šo našķi, kuru pagatavot būs pa spēkam pat tiem, kas ar konditoreju ir uz jūs. Galvenais, lai saldētavā ir kāda paciņa kārtainās mīklas, tas vien būs solis pretī gardumu ātrākai tapšanai. Sulīgs bumbieru un medus pildījums, kas papildināts ar kamambēra siera šķēlīti un sadrupinātiem valriekstiem.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.kārtainās mīklas plātnes1 gab.bumbieris100 gkamambēra siers1 saujavalrieksti4 ĒKmedus1 gab.sakulta ola milti darba virsmas pārkaisīšanai

Sagatavošana

1

Pirms gatavošanas kārtaino mīklu atlaidina istabas temperatūrā vismaz stundu.

2

Darba virsmu apkaisa ar miltiem, liek virsū kārtainās mīklas plātni un ar mīklas rulli nedaudz izrullē, lai kārtainās mīklas plātne “resnumā” pastieptos. Ir vairāki veidi, kā šīs maizītes sapildīt, taču ērtākie būs kārtaino mīklu veidot kabatiņu formā vai tīt nelielos kruasānos.

3

Ja veido kabatiņu, pārgriež plātni uz pusēm, lai iegūtu divus vienādus kvadrātus. Ja vēlas cept mazus kruasānus, kārtainās mīklas plātni pārgriež uz pusēm pa diagonāli.

4

Bumbieri sagriež plānās šķēlītes, kamambēru sagriež 8–10 šķēlītēs, bet valriekstus sasmalcina.

5

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

6

Kārto pildījumu – platākajā mīklas malā liek pāris bumbiera šķēlītes, kamambēra pusšķēlīti, uzkaisa smalcinātus riekstus un pārlej ar šķidru medu (aptuveni pustējkaroti, ne vairāk). Tad maizīti rūpīgi aizloka, ja veido trijstūra kabatiņas, vai aizrullē, ja izvēlēts tapināt pildītos kruasānus.

7

Procesu atkārto, līdz visas kārtainās mīklas plātnes sapildītas. No šī daudzuma sanāks 8 maizītes.

8

Maizītes kārto uz cepešplāts, apsmērē ar sakultu olu un liek krāsnī. Cep 15–20 minūtes, līdz tās zeltaini brūnas.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!