Zirņu zupa
Foto: Shutterstock
4.0000 3
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g Šķeltie zirņi
Šķeltie zirņi
50 g
50 g Burkāni
Burkāni
100 g
100 g Sīpoli
Sīpoli
500 g
500 g Kūpināts stilbs
Kūpināts stilbs
100 g
100 g Selerijas sakne
Selerijas sakne
100 g
100 g Brokoļi
Brokoļi
100 g
100 g Zaļie zirnīši, saldēti
Zaļie zirnīši, saldēti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas Melnie pipari, malti
Melnie pipari, malti
2 gab.
2 gab. Lauru lapas
Lauru lapas
100 g
100 g Svaigais siers
Svaigais siers
pēc garšas
pēc garšas Pētersīļi, sasmalcināti
Pētersīļi, sasmalcināti
100 g
100 g Bekons
Bekons
1 ĒK
1 ĒK Olīveļla
Olīveļla
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Citas zupas
  • Gaļas zupas
  • Ēdieni bērniem
  • Ikdienas maltītei
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - restorāna “YOLO” šefpavārs Artūrs Freibergs. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pannā sakarsē eļļu, apcep burkānus, sīpolus un selerijas sakni, līdz tie ir zeltaini.

    Kūpināto stilbu parlej ar ūdeni, pievieno dārzeņus un vāra līdz gaļa ir mīksta. Gaļu atdala no kaula.

    Buljonu nokāš un uzvāra. Pievieno tam šķeltos zirņus, lauru lapas, stilba gaļu un vāra līdz gatavībai, beigās pievieno sāli un piparus.

    Cepeškrāsni sakarse līdz 220 grādiem. Veidni izklāj ar cepamo papīru.

    Bekonu sagriež šķēlēs, liek veidnē un cep, līdz izveidojās zeltaini čipši. Pārliek tos uz papīra salvetes, lai notecinātu liekos taukus.

    Brokoļus un zirnīšus liek verdošā ūdenī un pāris minūtes blanšē, tad strauji atdzesē ledainā ūdenī un sasmalcina.

    Pasniedz zupu bļodiņā, pa vidu liek svaigsieru, bekona čipsi, brokoļu un zirnīšu masu, dekorē ar pētersīļiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form