Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ātrais zivs sautējums ar puraviem, zaļajiem zirnīšiem, bagātīgu buljona mērci un izsmalcināto safrānu. Var ēst tāpat vai ar kartupeļu biezputru.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKolīveļļa400 gpuravi2 ķiploka daiviņas šķipsnasafrāns0.25 TKkajēnas pipari3 ĒKmilti100 mlbaltvīns600 mlzivju buljons350 gbaltās zivs fileja (piemēram, pīkša, menca u.c.)350 gkūpināta baltās zivs fileja (piemēram, pīkša, menca u.c.)100 gsaldēti zaļie zirnīši saujapētersīļi pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Lielā pannā uzkarsē eļļu. Puravus sagriež ripiņās un saber pannā – apcep apmēram trīs minūtes. Tad pievieno safrānu, saspiestu ķiploku, kajēnas piparus un ēdamkaroti miltu. Visu apmaisa un sutina 2–3 minūtes.

2

Pēc tam sastāvdaļām pievieno vīnu un buljonu. Karsē pannā, līdz šķidrums sāk burbuļot – tad vāra apmēram 8 minūtes, līdz puravi pavisam mīksti.

3

Zivs filejas (gan svaigās, gan kūpinātās) sagriež nelielos gabaliņos (5 cm). Atlikušajos miltos apviļā tikai svaigās zivs filejas gabaliņus, pēc tam pievienojot tos pie pārējām sastāvdaļām pannā. Pannā liek arī kūpināto zivi. Uz lēnas uguns visu sutina trīs minūtes.

4

Tad pievieno zirnīšus un visu gatavo vēl 2–3 minūtes. Beigās iemaisa sakapātus pētersīļus un pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!