Zivs pīrāgs svētkiem un ikdienas maltītei
Foto: Mārīte Gatavo
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
100 ml
100 ml silts piens
silts piens
5 g
5 g sausais raugs
sausais raugs
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
250 g
250 g kviešu augstākā labuma milti
kviešu augstākā labuma milti
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
100 g
100 g sviests
sviests
Pildījumam
200 g
200 g auksti kūpināta forele
auksti kūpināta forele
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
 
lociņi
lociņi
šķipsna
šķipsna zivju garšviela
zivju garšviela
1 gab.
1 gab. vārīta ola
vārīta ola
1/2 gab.
1/2 gab. konservēta kukurūza (bundžiņa)
konservēta kukurūza (bundžiņa)
Noformējumam
1 gab.
1 gab. olas dzeltenums
olas dzeltenums
šķipsna
šķipsna melnās ķimenes
melnās ķimenes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Piknika ēdienu receptes
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Zivju un jūras produktu ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tā kā šogad Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadiena iekrīt ceturtdienā un, kā jau nesenā vēsturē bija pieņemts, ceturtdienas joprojām daudziem asociējas ar zivju dienu, tad šoreiz svētku galdam piedāvājam zivju mielastu. Zivju pīrāga recepti iesaka Mārīte Gatavo (IG:gatavo_marite). Receptē izmantotā mīkla der gan sāļiem, gan saldiem pildījumiem. Tajā var ietērpt ābolu džemu vai saldo biezpienu, cūkgaļu vai vistas gaļu, bet zivs pīrāga versijai var izmantot jebkura veida zivis.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Siltā pienā izšķīdina sauso raugu kopā ar cukuru un atstāj to malā uz 10 minūtēm, lai tas sāktu rūgt.

    Atsevišķā bļodiņā nosver miltus, pievieno sāli un mīksto sviestu.

    Kad raugs jau sācis rūgt un tajā parādījušās putas, to pievieno miltu masai un visu kārtīgi samīca.

    Mīklu liek ledusskapī uz stundu atpūtināt un pa to laiku sagatavo pildījumu.

    Foreli sagriež mazos gabalos, sīpolu un lociņus sasmalcina, olu sarīvē, pievieno kukurūzu, garšvielas un visu samaisa.

    Atdzisušo mīklu sadala divos gabalos: viens mazliet lielāks – apakšas daļai un mazākais – virspusei jeb vāciņam.

    Uz cepamā papīra izrullē vajadzīgo formu un liek cepamtraukā.

    Izkārto pildījumu uz mīklas un izrullē otru daļu.

    Liek virsū izkārtotajam pildījumam un virsējās kārtas mīklas maliņas saspiež kopā ar apakšējo.

    Visu pārziež ar olas dzeltenumu, ar nazi virspusē mīklai iegriež svītras un pārkaisa ar melnajām ķimenēm.

    Pīrāgu cep 45–50 minūtes 180 grādos.

    Ļauj tam atdzist un pasniedz sagrieztu šķēlēs.

    Lai garšīgi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.