Zrazi – ar gaļu pildīti kartupeļu plācenīši ukraiņu gaumē
Foto: Shutterstock
4.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ar gaļu pildītus kartupeļu zrazi – ukraiņu tradicionālās virtuves ēdienu – pasniedz karstus ar kausētu sviestu vai skābu krējumu.

Kartupeļus nomizo, izvāra sālsūdenī un saspaida/samīca vēl karstus. Pievieno olu un nedaudz miltu.

Pildījumam samaļ vārīto gaļu, apcep kopā ar sasmalcināto sīpolu eļļā vai taukos, pievieno sāli, piparus un kārtīgi samaisa.

Izklāj masu uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem un izrullē.

Izspiež kartupeļu masas aplīšus (10 cm diametrā), vidū liek pildījumu, aiztaisa ciet (saspiežot maliņas) un veido plācenīšu formā.

Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar rīvmaizi un no abām pusēm apcep pannā eļļā vai taukos.

Var cept arī cepeškrāsnī, kā pīrādziņus (220*C) uz ieeļļotas paplātes.

Iesūtīja: Krizdole

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form