Zrazi – ar gaļu pildīti kartupeļu plācenīši ukraiņu gaumē
Foto: Shutterstock
4.3333 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g kartupeļi
kartupeļi
1
1 ola
ola
50 g
50 g milti
milti
30 g
30 g rīvmaize
rīvmaize
50 g
50 g skābs krējums
skābs krējums
 
sāls
sāls
Pildījums:
250 g
250 g vārīta gaļa
vārīta gaļa
20 g
20 g eļļa vai tauki
eļļa vai tauki
40 g
40 g sīpoli
sīpoli
 
sāls
sāls
 
malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Dārzeņu pankūkas un plācenīši
  • Gaļas ēdieni
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ukraiņu nacionālā virtuve
  • Ar gaļu pildītus kartupeļu zrazi – ukraiņu tradicionālās virtuves ēdienu – pasniedz karstus ar kausētu sviestu vai skābu krējumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kartupeļus nomizo, izvāra sālsūdenī un saspaida/samīca vēl karstus. Pievieno olu un nedaudz miltu.

    Pildījumam samaļ vārīto gaļu, apcep kopā ar sasmalcināto sīpolu eļļā vai taukos, pievieno sāli, piparus un kārtīgi samaisa.

    Izklāj masu uz dēlīša, kas apkaisīts ar miltiem un izrullē.

    Izspiež kartupeļu masas aplīšus (10 cm diametrā), vidū liek pildījumu, aiztaisa ciet (saspiežot maliņas) un veido plācenīšu formā.

    Apsmērē ar sakultu olu, pārkaisa ar rīvmaizi un no abām pusēm apcep pannā eļļā vai taukos.

    Var cept arī cepeškrāsnī, kā pīrādziņus (220*C) uz ieeļļotas paplātes.

    Iesūtīja: Krizdole

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form