Foto: Shutterstock
"Won ton" pelmeņu zupa - būs gardāk nekā restorānā.
60Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
won ton plāksnītes300 gmaltā gaļa sojas mērce1 TKrīvēts ingvers1 gab.saspiesta ķiploka daiviņa2 TKšerijs3 gab.sīpolloki1 TKsezama eļļa vai olīveļļa1 gab.olas baltums0.5 TKkukurūzas vai kartupeļi milti0.5 TKcukurs glāzesvistas buljons sojas mērce sīpolloki pakčojs

Sagatavošana

1

Samaisa visas pildījuma sastāvdaļas, pilda "won ton" plāksnītēs (pirms tam plāksnītes atsaldē). "Won ton" plāksnītēm apsmērē malas ar pienu, ieliek vidū mazu karoti pildījuma un saspiež malas kopā, izveidojot mazu vīstoklīti, līdzīgu pelmenim (piens padara maliņas lipīgas, vieglāk salīmēt). Pildītos liek uz šķīvja, pārsedz ar mitru dvieli, lai nesakalst.

2

Uzvāra ūdeni, vārošā ūdenī samet uz pāris minūtēm "won ton" pelmeņus. Kad tie sāk peldēt pa virsu, ņem ārā.

3

Uzvāra vistas buljonu, pieliek dažas karotes sojas mērces, sasmalcinātus sīpollokus, pakčoja lapas un pavāra minūtes 3-4, tad samet zupā izvārītos "won ton" pelmenīšus, vēl patur 2 minūtes uz lēnas uguns, un gatavs.

Iesūtīja: Danika

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!