Jau četru paaudžu laikā, ievērojot drošus ražošanas principus, Pasta Reggia, rūpējoties par saviem klientiem, cenšas sniegt to labāko kvalitāti. Pasta Reggia ir ražota tikai no 100% cieto kviešu mannas (durum) un ūdens. Pastas žāvēšanas process dod iespēju saglabāt šo produktu ievērojami ilgāku laiku, nepievienojot konservantus. Produktam nav pievienotas papildu krāsvielas.

Pastas pagatavošanas noslēpumi

1. Galvenais noteikums makaronu pareizai vārīšanai ir pietiekams ūdens daudzums, tiek rekomendēts 1 litrs ūdens uz 100 g makaronu. Ja ūdens ir par maz, makaroni vārīsies ilgāk un kļūs lipīgi. Makaroni jāliek verdošā, obligāti jau sālītā ūdenī (10 g sāls/1 litrs ūdens), nav ieteicams sālīt vārīšanas laikā.

2. Kā pareizi jāvāra pasta? Katlā uzvāriet ūdeni uz lielas liesmas. Tad ieberiet makaronus katlā un atkārtoti uzvāriet, tad samaziniet liesmu. Tiek rekomendēts vārīt pastu "al dente", nedaudz neuzvārot līdz galam.

3. Cik ilgi jāvāra pasta? Gatavošanas laiks ir atkarīgs no makaronu veida, tāpēc parasti tas ir rakstīts uz iepakojuma. Bet, lai gatavā pasta būtu piemērota tieši jums, 2-3 minūtes pirms vārīšanas beigām to jāgaršo.

4. Garus makaronus, piemēram, spageti pirms vārīšanas nevajag lauzt. Ieteicams labāk ielikt tos katlā un nedaudz uzspiest uz makaronu galiem. Pakāpeniski tie kļūs mīkstāki un pilnīgi iegrims ūdenī.

5. Vāku katlam vārīšanas laikā nevajag likt. Makaronus nevajag skalot, tikai likt notecināt sietā un nedaudz sakratīt.

Pastas sastāvs

Pastas sastāvs ir atkarīgs no kviešu šķirnes - mīksta vai cieta. Ja makaroni ir gatavoti no mīkstajām kviešu šķirnēm (kviešu miltiem), tas nesatur neko vērtīgu. Šāda produkta regulāra lietošana liek uzņemt lieko kaloriju skaitu un veicina glikozes daudzuma palielināšanu, kā arī var izraisīt citas problēmas.

Savukārt cieto kviešu šķirnes makaroni satur daudz vērtīgu vielu: B grupas vitamīnus (В1, В2, В9), Е, РР vitamīnus, minerālvielas (dzelzs, kālijs, mangāns, fosfors), aminoskābi triptofāns. Cieto šķirņu makaroni satur šķiedrvielas un saliktus cukurus, kuri pārstrādājas ilgāk - tas ļauj saglabāt sāta sajūtu uz ilgu laiku.

Izvēlēties īstus makaronus nav grūti: tie ir dzintara dzeltenā krasā bez miltveidīgiem putekļiem, tie ir gludi un stingri, bagāti ar proteīnu - šo informāciju var atrast uz produkta iepakojuma (uzturvērtības sadaļā). Tāpat uz iepakojuma atradīsiet marķējumu "Pasta di semolina di grano duro" - itāļu "kvalitātes zīme".

Pastas vērtīgās īpašības

Iekļaujot savā uzturā cieto šķirņu makaronu izstrādājumus, var samazināt stresa līmeni, novērst bezmiegu, atbrīvoties no depresijām un galvas sāpem. Cieto šķirņu makaronu regulāra lietošana palīdz stiprināt sirdi un kaulus, paaugstināt hemoglobīna līmeni asinīs. Šis produkts ir lieliski piemērots arī cukura diabēta slimniekiem, jo tam ir zems glikēmiskais indekss. Sastāvā esošajam antioksidantam (tokoferols) piemīt spēja neitralizēt brīvos radikāļus ādā un aizkavēt tās novecošanu, tas arī palīdz kavēt vēža un sirds slimības.

Graudu šķiedras ir lielisks dabisks produkts, kam piemīt absorbējoša iedarbība. Nešķīstošās šķiedrvielas palīdz dabiskā veidā nodrošināt normālu vēdera izeju, kas ļauj attīrīt organismu no šlakvielām un toksīniem.

Pasta palīdz notievēt

Cieto šķirņu makaroni ir neaizstājams produkts cilvēkiem, kas cieš no liekā svara un aptaukošanās. Pareiza makaronu gatavošana un lietošana palīdz atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

Tātad "pareizu" pastu ir ieteicams pasniegt kopā ar svaigiem dārzeņu salātiem ar olīveļļu, ar tvaicētiem dārzeņiem un sēnēm. Makaroniem klāt labi iet sieri: cietie sieri, tādi kā Čedaras (Cheddar) un Parmezānas (Parmigiano-Reggiano) sieri, un mīkstie - Mocarella (Mozzarella), Brinza (Bryndza) un Suluguni (Sulguni) sieri.

Nepareiza lietošana!

Diemžēl arī cieto šķirņu makaroni var būt "neveselīgie", ja lieto uzturā ar sviestu, krējuma mērcēm, ar bekonu, kotletēm utt. - šajā gadījumā tiek palielināts uzņemtā produkta kaloriju daudzums, kas ietekmē lieko svaru un nes līdzi dažādas ar veselību saistītas problēmas.

Ko gribējām pateikt mūsu lasītājiem? Izvēlēties tieši cieto kviešu šķirnes pastu savā ikdienas uzturā, lietojiet to pareizi un esiet veseli!

Ja Jums rodas kādi jautājumi, esiet laipni aicināti sazināties ar oficiālo Pasta Reggia importētāju un izplatītāju Latvijā: ''SIA Northern Trading Group'', www.northerntrading.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!