Foto: Publicitātes attēls
Piedāvājam trīs vienkāršas, gardas un atsvaidzinošas receptes!
Paletas

Paletas ir latīņamerikāņu sorberts, ko gatavo no svaigiem augļiem. Pagatavojiet paletas kā lielisku atspirdzinājumu karstā vasaras dienā. No katras receptes sanāks sešas saldējuma porcijas.

Ananasu un ančo piparu saldējums

  • ½ burciņas Santa Maria ančo čili piparu
  • 1 mizots nogatavojies ananass
  • 225 ml ūdens
  • 100 ml cukura
  • 2 ēd.k.svaigi spiestas laima sulas
  • 1 tējk.jūras sāls

Kastrolī uzvāriet ūdeni ar cukuru. Pievienojiet čili, nogrieziet mazo uguni un vāriet 5 minūtes. Ļaujiet nedaudz atdzist. Sagrieziet ananasu mazos, vienmērīgos kubiņos (0,7 x 0,7 cm), kopā aptuveni 300 ml. Atlikušo ananasu sablendējiet kopā ar sāli, laima sulu, cukura sīrupu un ančo pipariem. Nogaršojiet! Lieciet ananasu kubiņus saldējuma formiņās un pārlejiet ar ananasu un piparu maisījumu. Lieciet saldētavā uz vismaz 4–5 stundām.

Kokosriekstu un laima saldējums

  • 100 ml cukura
  • 25 ml ūdens
  • 3 laimu sula un miziņa
  • 500 g Santa Maria krēmveida kokosriekstu piena

Kastrolī ielejiet ūdeni, pievienojiet cukuru un vāriet 3 minūtes. Ļaujiet atdzist. Sajauciet kopā cukura sīrupu, laima miziņu, laima sulu un kokosriekstu pienu. Nogaršojiet! Lejiet maisījumu formiņās un turiet saldētavā vismaz 4–5 stundas.

Šokolādes glazūra

  • 150 g melnās šokolādes
  • 150 g auksti spiestas kokosriekstu eļļas

Kastrolī izkausējiet kokosriekstu eļļu, nepārkarsējot to (maksimums 55°C). Noņemiet kastroli no uguns un pievienojiet šokolādi. Maisiet, līdz šokolāde ir izkususi. Ielejiet maisījumu glāzē vai citā augstā traukā, kurā saldējumus būtu viegli iemērkt. Ļaujiet atdzist līdz aptuveni 30°C. Iemērciet saldējumus un ļaujiet šokolādei notecēt, pirms liekat tos uz šķīvja vai paplātes, kas pirms tam turēta saldētavā. Lieciet saldētavā vismaz uz stundu. Pasniedziet un izbaudiet!

Ledus tēja

Veldzējiet slāpes ar ledus tēju, ko pavisam vienkārši varat pagatavot mājās. Viena no mūsu gardajām un vienkāršajām receptēm ir saldā un sulīgā ledus tēja ar piparmētrām un citronu.

litrs

  • 500 + 500 ml ūdens
  • 100 ml nerafinēta cukura
  • 2 ēd.k. Earl Grey tējas
  • 2 tējk. kaltētu piparmētru
  • 50 ml svaigi spiestas citrona sulas
  • 1 šķēlītēs sagriezts citrons
  • svaigas piparmētras

Uzvāriet pusi ūdens (500 ml) ar cukuru un noņemiet no uguns. Pievienojiet tēju un piparmētras. Ļaujiet ievilkties 5 minūtes. Nokāsiet un ļaujiet atdzist. Pievienojiet pārējo ūdeni un citrona sulu. Piepildiet trauku līdz pusei ar ledu un pievienojiet citrona šķēlītes. Pielejiet tēju un rotājiet ar svaigām piparmētrām. Pasniedziet nekavējoties!

Sausā marināde

Pārsteidziet savus draugus, pagatavojot pats savu garšvielu maisījumu gaļas un zivs marinēšanai pirms grilēšanas. Mūsu Kanzassitijas sausā marināde apvieno čili piparu, sīpolu un piparu pikantās garšas.

  • aptuveni 200 ml
  • 4 ēd.k. brūnā cukura
  • 2 ēd.k. Santa Maria paprikas pulvera
  • 1½ tējk. Santa Maria rupji maltu melno piparu
  • 1½ tējk. sāls
  • 1 tējk. Santa Maria čili piparu
  • 1½ tējk. Santa Maria ķiploku pulvera
  • 1½ tējk. Santa Maria sīpolu pulvera
  • ½ tējk. Santa Maria Kajēnas piparu
Sajauciet kopā visas sastāvdaļas un ievietojiet maisījumu hermētiskā traukā, lai tas saglabātos svaigs līdz pat sešiem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!