Ābolu sidrs ir viens no populārākajiem dzērieniem Eiropā, turklāt Francijā un Anglijā tas ir teju vai kulta statusā. Un nu arī Latvija var lepoties ar to, ka pie mums top augstas kvalitātes sidrs, kurā apvienotas labākās pašmāju ābolu īpašības. ABAVAS vīna darītavas sidri tiek raudzēti un gatavināti zemā temperatūrā astoņu mēnešu garumā – tas ļauj dzērienam saglabāt tik īpašo Latvijas ābolu aromātu un svaigumu, kā arī iegūt burvīgu krāsas dzidrumu.
ABAVAS vīna darītavā top divi ļoti īpaši sidri – "Medium" un "Premium Brut". Abavas ābolu sidrs "Medium" ir sulīgi gards, viegls, atsvaidzinošs un tā sabalansētā garša parāda labāko, ko Latvijas āboli var sniegt, savukārt sausais un elegantais sidrs "Premium Brut" ir darināts no trīs īpaši izvēlētu vietējo šķirņu āboliem un uzsvars ir uz nedaudz skābāku akcentu garšas balansā.
To, ka Latvijas sidrs garšas ziņā ne tikai neatpaliek no citu Eiropas darītavu dzērieniem, bet var lepoties pat ar augstāku kvalitātes latiņu kā virkne citu ražotāju, apliecina ABAVAS vīna darītavas panākumi vienā no Eiropas lielākajām nozares izstādēm - "Apfelwein Weltweit", kas ik gadu Frankfurtē, Vācijā, vienkopus pulcē ābolu vīna un sidra darītājus no visas pasaules.
ABAVAS vīna darītava šajā izstādē piedalās 3 gadus un ik gadu ir atgriezusies mājās ar augstākās pakāpes godalgām saviem dzērieniem. „Starptautiskās godalgas trīs gadus pēc kārtas mums apliecina, ka esam pamanīti, atzīti un pierādījuši, ka spējam piedāvāt dzērienus ar nemainīgu kvalitāti," atzīst ABAVAS ģimenes vīna darītavas saimnieks Mārtiņš Barkāns. „Mēs ABAVAS sidru darinām pēc vīnogu vīna darīšanas metodēm. Augstais novērtējums sniedz pārliecību, ka izvēlētais attīstības ceļš ir pareizs, un mūsu rokraksts tiek novērtēts."
ABAVAS ģimenes vīna darītavas sidri radīti no izcilām izejvielām – īpaši izvēlētām ābolu šķirnēm, kas aug pašas vīna darītavas ābeļdārzā, kā arī viņu sadarbības partneru dārzos tepat Latvijā. Īsajās Latvijas vasarās pašmāju āboli sasmeļas sauli un ļoti izteiktu, svaigu smaržu. Rudenī augļi tiek pārvērsti sulās un vēlāk kā ļoti kvalitatīvi un gardi dzērieni iepriecina garšas baudītājus, ikdienu pārvēršot mazos svētkos. "Sidrs šajā ziņā ir lielisks dzēriens – tas lieliski piestāv ne tikai līksmai un nepretenciozai dzīves baudīšanai draugu lokā, bet iederas arī izsmalcinātos restorānos, kur to var malkot no kristāla glāzēm pie vakariņām, kas pasniegtas dizaina traukos," atzīst ABAVAS vīna darītavas saimnieks.
ABAVAS vīna darītava ir Mārtiņa un Lienes Barkānu ģimenes izveidots un attīstīts uzņēmums, kas nodarbojas ar kvalitatīvu dzērienu ražošanu no Latvijā audzētiem augļiem un ogām. Strauji attīstoties, dažu gadu laikā ABAVAS izauguši par vadošo vīna, sidra un brandvīna darītavu un ir vieni no lielākajiem vīnogu audzētājiem Latvijā – viņu vīnogulāji aizņem vairāk nekā divus hektārus.
ABAVAS vīna darītavas vīnus var iegādāties lielākajos Latvijas veikalos: "Rimi", "Elvi", "Alk Outlet", "Stockmann", "Sky" un "Elkor", kā arī specializētajos veikalos, piemēram, "Vīna studija" un "Spirits&Wine". Abavas dzērienu sortimentu meklējiet arī virknē Rīgas un Pierīgas konceptveikalu, kas popularizē Latvijā tapušus produktus, bet ceļotājiem plašs Abavas produktu klāsts pieejams starptautiskās lidostas "Rīga" veikalos.
Pārmērīga alkohola lietošana nodara kaitējumu veselībai! Alkoholiskos dzērienus aizliegts iegādāties un nodot nepilngadīgām personām.