Foto: Publicitātes foto

"Tasty" aicināja piedalīties aptaujā par kafijas dzeršanas paradumiem, lai noskaidrotu cik bieži un kādu kafiju izvēlies tu.
Atbildot uz pāris vienkāršiem jautājumiem bija iespēja laimēt Galactico dāvanu karti 70 euro vērtībā. Paldies visiem par piedalīšanos aptaujā. Apsveicam dāvanu kartes laimētāju - Guntu (gunta_fr*****e@inbox.lv).

Kafijas augs oriģināli nāk no Etiopijas. Sākotnēji tika izmantots kā ēdiens, taču vēlāk tas kļūvis par izslavētu dzērienu un iemantojis vispasaules slavu. Kafijas paražas Eiropā ienāca caur Venēciju, kur 1645. gadā tika atvērta pirmais publiskais kafijas nams "Cafe Floran". Drīz vien – 1659. gadā kafijas nami parādījās arī Francijā, kur tās patēriņš strauji auga un kafijas mīļotāju skaits ievērojami palielinājās. Kopš tā laika kafijas nami kļuva par ietekmīgu vietu, kur satikās mākslnieki, intelektuāļi, banķieri un politiķi – kafijas nami kļuva par forumu, kur tika apspriesta sabiedrības attīstība un politiskās aktivitātes.

Mūsdienās tas ir pieprasītākais dzēriens pasaulē, ko cilvēki izvēlas darbā, mājās vai atrodoties ceļā.

Kafija no gandrīz ekskluzīva dzēriena, ko pasniedza tikai kafijas namos, kļuvusi iecienīta un katram pieejama – to var pildīt lielās krūzēs, papildināt vai vienkārši baudīt espresso, kas vienmēr ir nepārprotams dzēriens.

Lai noskaidrotu kafijas lietošanas paradumus, aicinām piedalīties aptaujā. Atbildot uz sešiem vienkāršiem jautājumiem, piedāvājam iespēju balvā iegūt "Galactico" dāvanu karti 70 eiro vērtībā. Uzvarētāju izlozēsim no visiem aptaujas dalībniekiem un paziņosim 26. septembrī. Lai veicas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!