Foto: Publicitātes attēls
Viss reģions, kas aptver Indonēzijas arhipelāgu – no Malaizijas līdz Filipīnām – ir aizguvis gaļas grilēšanu uz iesmiem (tās dzimtenē dēvētu par sate), bet sākotnēji šī metode kļuva populāra Javā, Indonēzijas apdzīvotākajā salā. Pastāv simtiem satay veidu, bet visus šos ēdienus vieno gaļai cauri izdurtais iesms. Tieši šī iesma dēļ satay parasti gatavo uz īpaša grila, kas īpaši izveidots gatavošanai uz iesma – gaļa nav jānovieto uz restēm, līdz ar to daudziem satay griliem nepieciešamas vien ogles.

Santa Maria Āzijas garšvielas Satay mērcei ir maigs garšvielu maisījums ar klasisko sataja garšu. Vienkārši samaisiet garšvielas ar eļļu un iemarinējiet vistas gaļas iesmiņu, ko pēc tam varat grilēt vai cept krāsnī vai pannā. Pasniedziet ar rīsiem vai nūdelēm! Garšos visai ģimenei!

Satay iesmiņi ir garšīga, maigās garšvielās marinēta vista uz iesmiņiem.

4 porcijas

  • 1 paciņa Santa Maria Āzijas garšvielu Satay mērcei
  • 500 g vistas fileja, sagriezta
  • 2 ēd.k.eļļa
  • 2 ēd.k.ūdens
  • rīsi kā piedeva

1. Samaisiet Āzijas garšvielas Satay mērcei ar eļļu un ūdeni.

2. Sagrieziet vistas fileju kubiņos un marinējiet 15 minūtes.

3. Uzduriet vistas gabaliņus uz iesmiņiem.

4. Grilējiet vai cepiet iesmiņus dažas minūtes.

5. Pasniedziet un rīsiem.

6. SATAY SPĀRNIŅI

Satay spārniņi Āzijas gaumē

  • 1 kg svaigu vistas spārniņu
  • 1 paciņa Santa Maria Āzijas garšvielas Satay mērcei (links uz http://www.santamariaworld.com/lv/produkti/azija1/asian-spices-satay/
  • 1 laima sula
  • 50 ml Santa Maria oriģinālās amerikāņu BBQ mērces
Sajauciet garšvielas ar laima sulu. Ievietojiet vistas spārniņus maisiņā un aplejiet ar marinādi. Ļaujiet marinādei ievilkties vismaz 20 minūtes vai labākajā gadījumā visu nakti. Grilējiet zem vāka uz attālinātas uguns 150-180°C temperatūrā aptuveni 5-8 minūtes no abām pusēm. Tad spārnus ar otiņu apsmērējiet ar BBQ mērci un cepiet vēl dažas minūtes. Pasniedziet kā uzkodas vai kā grila bufetes daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!