Foto recepte: Trauslie krējuma mīklas cepumi ar baltās šokolādes glazūru
Foto: Publicitātes attēli

Krējuma mīkla ļoti labi padodas rullēšanai un veidošanai, tādēļ šos cepumus droši vari gatavot kopā ar mazajiem kārumniekiem kā alternatīvu piparkūkām. Cepoties mīkla nezaudē formu, un gatavie cepumi sanāk trausli un debešķīgi gardi.

Bļodā samaisa miltus ar kukurūzas cieti un sodu.

Citā bļodā sviestu saputo ar cukuru. Pievieno un iekuļ olas dzeltenumus, krējumu, rīvētu citrona miziņu, citrona sulu. Kuļ, līdz masa ir gaiša un gaisīga.

Pa daļām pievieno miltu-cietes maisījumu un samīca viendabīgā mīklā.

Mīklu uz cepamā papīra izrullē aptuveni 5 mm biezā plāksnē.

Izspiež vai ar asu nazi izgriež cepumus vēlamajā formā un liek uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.

Cep līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī aptuveni 10 minūtes, līdz cepumi ir zeltaini.

Atdzisušus cepumus pārlej ar karsta ūdens peldē izkausētu glazūru, pārber ar dekoriem.

Foto recepte: Trauslie krējuma mīklas cepumi ar baltās šokolādes glazūru
Foto: Publicitātes attēli

Lai labi garšo!

Comment Form