Foto: Publicitātes attēli
Turpinot veiksmīgo X formāta kompaktkameru sēriju, Fuji laidis klajā jaunu modeli X-M1, kas būs viespieejamākā kamera šajā modeļu klāstā. Reizē ar kameru prezentēts arī jauns "kit" objektīvs FUJINON XC 16-50mm f/3.5-5.6 OIS.

X-M1 izmanto to pašu 16.3 megapikseļu APS-C formāta matricu un EXR II procesoru, kas atrodami X-Pro1 un X-E1 modeļos. Kameras ISO diapazons ir no 200 līdz 6400, kas paplašināms līdz 12800 un 24600, kad attēli tiek saglabāti mazākā izšķirtspējā, lai mazinātu redzamos trokšņus.

X-M1 izmanto 49 punktu autofokusu sistēmu un tā spēj uzņemt attēlus ar maksimālo ātrumu 5.6 kadri sekundē. Atšķirībā no citām X sērijas kamerām, X-M1 nav iebūvēts optiskais skatu meklētājs. Kamerā izmantotais 3 collu LCD ekrāns ar 920 tūkstoš punktu izšķirtspēju ir atlokāms uz augšu un uz leju, taču nav pagriežams uz sāniem. Uzstādīt fokusu palīdz ekrānā redzamais "focus peaking" marķējums - tiek īpaši iekrāsotas attēla daļas, kas šobrīd ir fokusā.

Tāpat jaunā X-M1 atšķiras ar vadības ripu novietojumu un to nozīmi. Šeit vairs nav tikai slēdža ātrumam un diafragmai piesaistītas vadības ripas, to vietā ir multifunkcionāla ripa kameras augšpusē, kas var regulēt gan ekspozīcijas kompensāciju, gan slēdža ātrumu, savukārt aizmugurē savdabīgi izvietotā vertikālā ripa pārslēdz programmu režīmus, diafragmu un slēdža ātrumu atkarībā no izvēlētā režīma.

Par teju vai neatņemamu sastāvdaļu mūsdienīgā fotokamerā ir Wifi bezvadu pieslēgums. Arī X-M1 ar tādu aprīkots, kas ļauj bez vadiem pārsūtīt bildes uz datoru, viedtālruni vai planšetdatoru, kā arī ļauj izmantot piesaistītu viedtālruni GPS datu saglabāšanai attēlos.

Video Fuji X-M1 spēj uzņemt FullHD izšķirtspējā ar 30 kadriem sekundē. Faili tiek saglabāti MOV/H.264 formātā. Kamerai ir arī īpaši video ierakstam paredzēta poga, kāda iepriekš nebija pieejama X sērijas kamerās.

Par Fuji X-M1 pieejamību Latvijā pagaidām ziņu nav. ASV tirgū kameras cena bez objektīva tiek solīta ap 700 dolāriem.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!