Foto: DELFI
Tildes Birojs 2014 ir konceptuāli jauns programmprodukts, kas sniedz visas nepieciešamās iespējas kvalitatīvai latviešu valodas lietošanai un tulkošanai.

Jaunie pareizrakstības rīki analizē teksta struktūru un labo pat tādas komplicētas kļūdas kā divdabja teiciena atdalīšana ar komatu. Stila korektors palīdz labskanīgi izteikties arī cilvēkiem, kam latviešu valoda nav dzimtā. Teksta labskanību papildus uzlabo plaša sinonīmu vārdnīca ar vairāk nekā 84 500 vārdiem un Ministru kabineta noteikumiem atbilstošas lietvedības dokumentu veidnes.

Tulkošanas iespējas tagad nodrošina LetsMT! platforma, kas atzīta par Latvijas inovatīvāko tehnoloģiju. Tā sniedz būtiski kvalitatīvāku tulkojumu nekā citas sistēmas, piemēram, Google Translator. Globāla inovācija ir jaunā dokumentu tulkošanas iespēja, kas pilnībā saglabā dokumenta izskatu un kam nav analogu pasaulē.

Tildes Birojs 2014 piedāvā arī konceptuāli jaunu dizainu, kurā visas produkta iespējas ir apvienotas mūsdienīgā un ērtā saskarnē. Īpaša uzmanība ir pievērsta jaunāko platformu atbalstam, piemēram, integrācijai operētājsistēmā Windows 8 un pārlūkprogrammu (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer) jaunākajās versijās.

Tildes Birojs 2014 ir konceptuāli jauna populārākās Latvijas datorprogrammas (vairāk nekā 300 000 licencētu lietotāju) versija.

Ar jauno programmproduktu Tilde risina Eiropas Komisijas aktualizēto problēmu – 21 Eiropas valodas nākotne digitālajā laikmetā ir apdraudēta. Eiropas Komisija norāda, ka valodas tehnoloģijas ir līdzeklis, kā pārvarēt valodu barjeras un stiprināt Eiropas nacionālās valodas.

Lai latviešu valoda vairs neatrastos apdraudēto valodu skaitā, Tildes Birojā 2014 ir iestrādātas jaunākās valodas tehnoloģijas, kas latviešu valodu padara par vienu no tehnoloģiski vislabāk nodrošinātajām mazajām valodām. Jaunākie zinātniskie sasniegumi, ko Tilde radījusi sadarbībā ar Edinburgas, Upsalas, Kopenhāgenas un citu universitāšu pētniekiem, tagad ir ietverti plaši lietojamās tehnoloģijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!