Latvijas firma EET sākusi piedāvāt visiem interesentiem oriģinālu produktu, kura galvenais uzdevums ir padarīt birojus un dzīvokļus nedaudz klusākus. Vismaz, lai kopējam trokšņu korim nepiebalsotu datora skaņa, turpmāk Latvijā iespējams iegādāties Vācijā ražotu speciālu kluso datora korpusu.
Jūs taču pazīstiet šo dūkoņu, ko izdod ne tikai datora ventilators, bet arī cietais disks, iedarbināts CD lasītājs un tā tālāk? Birojā pa dienu šī skaņa nav īpaši dzirdama, savukārt mājas klusumā, vakarā dzerot tēju, lasot jaunumus, internetā vienīgais, kas traucē, ir šī rūkoņa. Bieži vien tas ne tikai rūc, bet pat dreb, kas notiek, ja nav labi fiksētas detaļas.

Vismaz ārēji korpusa izskats neliecina par kaut kādiem tehnoloģiskiem sasniegumiem - gaiši pelēka krāsa, standarta pogas. Tieši tāds pats, kāds jums jau stāv uz vai zem galda mājās un birojā. Korpusa "rozīnīte" atrodas tā iekšienē - praktiski visas iekšējās sienas pārklātas ar skaņu necaurlaidīgu materiālu. Klusuma absorbēšanai izmantota tehnoloģija, kuras pamatā ir saspiestas putas.

ATX tipa korpuss ļauj uzstādīt trīs 5,25 collu iekārtas (CD-Rom, DVD-Rom), kā arī divus 3,5 collu iekārtas (diskešu iekārtu u.c.).

Cena par klusumu ir diezgan augsta - Latvijā šis korpuss maksā aptuveni Ls 100.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!