Foto: LETA

Jaunākais Stockholm School of Economics in Riga (SSE Riga) pētījums “Ēnu ekonomikas indekss Baltijas valstīs” tiks prezentēts 10. jūnijā, kad norisināsies jau desmitā pēc kārtas Ēnu ekonomikas konference. Pasākumā piedalīsies valsts pārvaldes un uzņēmējdarbības vides pārstāvji, kā arī uzrunu teiks Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Šogad 10. jūnijā no pulksten 10.00 notiks ēnu ekonomikas konference notiks ar ierobežotu klātienes dalībnieku skaitu, tāpēc aicinām "Ēnu ekonomikas indeksa Baltijas valstīs" prezentāciju skatīties tiešraidē Delfi portālā un SSE Riga mājas lapā.

Ikgadējais pētījums "Ēnu ekonomikas indekss Baltijas valstīs" tika aizsākts 2009. gadā un tiek noteikts, izmantojot Baltijas valstu uzņēmēju aptaujas. Pētījuma autori ir SSE Riga profesors un Ilgtspējīga biznesa centra direktors Dr. Arnis Sauka un SSE Riga profesors Dr. Tālis Putniņš.

Kopš 2009. gada, kad tiek veikts pētījums, lielākais ēnu ekonomikas apjoms Latvijā tika konstatēts 2010. gadā (38,1 % no IKP), bet mazākais - 2016. gadā (20,7 % no IKP), kam sekoja ēnu ekonomikas apjoma pieaugums 2017. un 2018. gadā.

Konstatētās izmaiņas ēnu ekonomikas apjomā 2019. gadā un ēnu ekonomikas apmērus dažādās nozarēs ne vien Latvijā, bet arī pārējās Baltijas valstīs, 10. jūnijā prezentēs pētījuma autors Dr. Arnis Sauka. Savukārt aicinātie eksperti no valsts pārvaldes, būvniecības, viesmīlības, tirdzniecības, ražošanas, transporta un finanšu sektoriem diskutēs par ēnu ekonomiku pirms un pēc Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!