Foto: Publicitātes foto
Sākoties 10. UNESCO Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļai, kuras laikā Latvijā īpaša uzmanība tiks pievērsta dezinformācijai un "infodēmijai", kas līdz šim ir maldinājusi cilvēkus par Covid-19 nopietnību, aicinām pievienoties Valsts kancelejas rīkotajai ekspertu diskusijai "Kas ir atbildīgs par medijpratību?". Tā notiks 25. oktobrī pulksten 11.00.

Diskusija krievu valodā pieejama šeit.

Pasaules medijpratības un informācijpratības nedēļas mērķis ir veicināt medijpratības un informācijpratības attīstību, lai uzlabotu cilvēku kritiskās domāšanas prasmes informācijas, mediju un tehnoloģiju jautājumos, kā arī sekmēt pilsonisko līdzdalību, pašizpausmi, ekonomisko attīstību un cīņu ar dezinformāciju.

Šī gada globālās medijpratības un informācijpratības nedēļas tēma ir "Medijpratība un informācijpratība sabiedrības labumam". Tāpēc eksperti diskusijā "Kas ir atbildīgs par medijpratību?" pievērsīs uzmanību valsts spējai koordinēti un vienoti veicināt sabiedrības zināšanas par medijpratību, vienlaikus identificējot platformas un vides, kurās zināšanu veidošanai un nostiprināšanai neatkarīgi no vecuma ir izšķiroša loma. Tāpat skatītāji tiks iepazīstināti ar izglītojošu tiešsaistes spēli "Go Viral!", kas tapusi Valsts kancelejai sadarbojoties ar Apvienotās Karalistes Valsts kanceleju un Kembridžas Universitāti.

Diskusijā piedalīsies vairāki eksperti:

  • Rihards Bambals, Valsts kancelejas Stratēģiskās komunikācijas koordinācijas departamenta vadītājs
  • Baiba Moļņika, UNESCO Latvijas nacionālās komisijas ģenerālsekretāre
  • Aurēlija Ieva Druviete, NEPLP vadītāja vietniece
  • Agnese Berga, Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas eksperte

Diskusiju vadīs TV un radio personība Baiba Sipeniece-Gavare.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!