Foto: Publicitātes foto
No 22. līdz 24. aprīlim, sadarbībā ar Misija "Jūra 2030", Rīgā norisināsies starptautisks 48 stundu hakatons "City to Sea". Hakatons veicinās inovatīvu un ilgtspējīgu risinājumu izstrādi. Hakatons rosinās idejas, kas varētu potenciāli izstrādāt jaunas pasaules līmeņa tehnoloģijas un risinājumus gan akvakultūras, gan mobilitātes nozarēm. Pieteikšanās hakatonam ir atvērta līdz 21. aprīlim.

Paneļdiskusija "Inovācijas mobilitātē: Kāds ir Latvijas plāns?" tiek organizēts kā daļa no starptautiskā hakatona City to Sea 2022, kura mērķis ir izstrādāt inovatīvus un ilgtspējīgus risinājumus akvakultūrai un mobilitātei Baltijas jūras reģionā.

  • Vai satiksmes sastrēgumi ir atgriezušies uz visiem laikiem?
  • Vai EV ir ažiotāža vērti?
  • Vai tehnoloģijas var mums palīdzēt samazināt gaisa piesārņojumu?
  • Kā un kāpēc pilsētām un jaunuzņēmumiem būtu jāsadarbojas?

Pievienojies mūsu diskusijai un iesaisties dzīvās debatēs, lai risinātu mobilitātes problēmas Latvijā, sekotu progresam un atklātu jaunus Latvijas vadošo mobilitātes un inovāciju ekspertu atziņas.

Vai esi satiksmes inženieris, pilsētvides dizainers, riteņbraukšanas entuziasts vai raksti kodu?

Kāpēc mobilitāte?

Nākotnes izaicinājumi pilsētām ir pieaugošs pilsētu iedzīvotāju skaits, jautājumi par infrastruktūras izveidi un uzturēšanu, sastrēgumu ekonomiskās un vides izmaksas, kas prasa lielāku pieejamību un drošību, kā arī jautājums par gaisa kvalitātes uzlabošanu.

Pilsētas mobilitātes mērķis šajā scenārijā ir radīt apdzīvojamākas telpas mūsu pilsētās, nodrošinot klimatam un videi draudzīgus, arvien vairāk digitalizētus un iekļaujošus transporta risinājumus.

Šobrīd milzīgas iespējas un neizmantots potenciāls slēpjas risinājumu radīšanā veselīgam transportam, satiksmes uzraudzībai un kontrolei, kā arī piekļuvei ilgtspējīgai enerģijai.

Paneļdiskusijas dalībnieki:

- Inese Andersone (LV), Rīgas domes deputāte un Attīstības komitejas priekšsēdētāja

- Raimonds Lapiņš (LV), Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks

- Alīna Mežciema (LV), LMT Jauno attīstības teritoriju daļas vadītāja

- Kārlis Mendziņš (LV) – "SimpleCharge"

- Imants Martinsons (LV) – "Green Tech Cluster"

Moderators: Viesturs Celmiņš.

Šo diskusiju atbalsta LIAA, RTU, "Vefresh", Eiropas Inovāciju un tehnoloģiju institūts (EIT) "Urban Mobility", Rīgas Dome, "Accenture Latvia" un LMT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!