Foto: Publicitātes foto

Ikgadējās "Rīgas Dialogi 2021" konferences ietvaros Latvijas Ārpolitikas institūts (LĀI) sadarbībā ar Frīdriha Eberta fondu, Kodoldraudu iniciatīvu ("Nuclear Threat Initiative"), Eiropas Līderības tīklu ("European Leadership Network"), un Krievijas Ārpolitikas padomi ("Russian International Affairs Council", RIAC) aicina uz publisko diskusiju: "Izaicinātā un mainīgā politiskā līderība Rietumu un Krievijas attiecībās", kas norisināsies 1. oktobrī no plkst. 17.30 līdz 19.00 viesnīcā "Wellton Riverside Spa Hotel", 11. novembra krastmalā 33. Visi interesenti laipni aicināti pievienoties reģistrējoties šeit. Ieeja pasākuma ir bezmaksas. Darba valoda – angļu.

Attiecības starp Rietumu valstīm un Krieviju joprojām ir sarežģītas. Nenoteiktība saistībā ar Krievijas politiku, pārliecinoša retorika un savstarpējās bruņošanās sacensības reģionā ir radījušas bažas abām pusēm. Pašlaik notiekošā ģeopolitiskā līdzsvarošana ir izaicinājums kā lielvarām tā arī mazākiem starptautiskās sistēmas spēlētājiem, it īpaši valstīm Baltijas un Melnās jūras reģionos. "Rīgas Dialogu" laikā diskutēsim gan par izaicinājumiem un iespējām Rietumu un Krievijas attiecībās, Baltkrievijas un Ukrainas turpmāko situācijas attīstību, jauno politisko līderu sinerģiju ar jau esošajiem starptautiskās sistēmas spēlētājiem, kā arī par bruņojuma režīmu pilnveidošanu Eiroatlantiskajā telpā.

Publiskajā pasākumā klātienē piedalīsies Kristofs Mačijs, Vācijas Bundestāga deputāts, Sociāldemokrātiskās parlamentārās grupas ārlietu darba grupas priekšsēdētāja vietnieks; Margarita Šešelgīte, Viļņas Universitātes Starptautisko attiecību un politikas zinātnes institūta direktore; Džeims Šers, Igaunijas Ārpolitikas institūta vecākais pētnieks un Krievijas un Eirāzijas programmas asociētais pētnieks "Chatham House". Virtuāli pievienosies Viktorija Panova, Tālo Austrumu Federālās universitātes viceprezidente starptautisko attiecību jautājumos. Diskusiju vadīs Andris Sprūds, LĀI direktors un Rīgas Stradiņa universitātes profesors.

Apmeklējot pasākumu obligāti būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!