Foto: Publicitātes foto
Aicinām 26. oktobrī pulksten 10.30 pievienoties Latvijas Psihiatru asociācijas (LPA) organizētai tiešsaistes ekspertu diskusijai, lai rastu risinājumus ārstniecības pieejamībai depresijas pacientiem un runātu par pašreizējās situācijas uzlabošanu.

Lai censtos mazināt depresijas stigmu, pēdējā mēneša laikā Latvijas Psihiatru asociācija ir aktīvi organizējusi informatīvu un skaidrojošu kampaņu "Depresijas cena", vēršot pacientu un līdzcilvēku uzmanību uz depresijas pazīmēm un ārstēšanās pieejamību. Protams, pacientu izglītošana ir tikai viens virziens, un problēma jāskata kompleksi. Tādēļ diskusijas laikā meklēsim risinājumus depresijas stigmu mazināšanai un palīdzības pieejamības veicināšanai depresijas pacientiem, tostarp apspriedīsim iespējas uzlabot arī modernākas un pieejamākas farmakoloģiskās palīdzības pieejamību pacientiem.

Diskusijā piedalīsies:

  • Prof. Māris Taube, Latvijas Psihiatru asociācijas prezidents,
  • Ilze Skuja, ģimenes ārste, "Gada ģimenes ārste 2020",
  • Raivo Vilcāns, biedrības "Skalbes" valdes priekšsēdētājs.

Diskusiju vadīs Gustavs Terzens.

LPA kampaņā "Depresijas cena" atgādina – depresija ir ne tikai smaga slimība, kas var skart jebkuru cilvēku un ietekmēt viņa un tuvinieku dzīvi, bet arī atstāj negatīvas sekas uz valsts ekonomiku, jo depresijas pacienti nereti zaudē darbspējas un smagākajos gadījumos arī izvēlas beigt dzīvi pašnāvībā.

Vairāk informācijas meklējiet depresijascena.lv.

Kampaņu informatīvi atbalsta "Narvesen Baltija", "Visual Media", "D Screens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!