Foto: Publicitātes foto
27. aprīlī pulksten 10.00 norisināsies "Mastercard" un Finanšu nozares asociācijas organizētā diskusija par telefonkrāpniecību Latvijā. Diskusijas laikā nozares eksperti dalīsies ar aktuālākajiem datiem par telefonkrāpniecības apmēriem Latvijā pēdējā gada laikā, kā arī ar praktiskiem padomiem – kā atpazīt un izvairīties no krāpniecības.

Diskusija norisināsies krievu valodā un būs pieejama skatītājiem "Delfi TV" platformā un "#viedpircējs" "Facebook" lapā. Diskusija par telefonkrāpniecību tiek organizēta "Mastercard" un Finanšu nozares asociācijas informatīvās kampaņas "#viedpircējs" ietvaros, kuras viens no mērķiem ir informēt un izglītot iedzīvotājus par digitālo drošību.

Diskusijā piedalīsies:

  • Finanšu nozares asociācijas Krāpšanu ierobežošanas darba grupas vadītājs Anrijs Šmits;
  • Valsts policijas eksperts Dmitrijs Homenko;
  • "Bite" IKT produktu un pakalpojumu attīstības un partnerības vadītājs Latvijā Vladislavs Gurmans;
  • "CERT.lv" kiberdrošības eksperts Gints Mālkalnietis.

Par informatīvo kampaņu "#viedpircējs"

Šobrīd aizvien vairāk pircēju dod priekšroku norēķiniem un pirkumiem tiešsaistē, izmantojot dažādus modernus maksājumu rīkus. Lai mudinātu iedzīvotājus un uzņēmējus aktīvi izmantot e-komercijas risinājumus, vienlaikus veicinot zināšanas par digitālo drošību, ilgtspējīgu iepirkšanos, kā arī atbalstītu vietējo uzņēmējdarbību, "Mastercard" kopā ar Finanšu nozares asociāciju organizē informatīvu kampaņu "#viedpircējs". Tā norisināsies 2022. gada aprīlī un maijā. Kampaņas laikā galvenie sadarbības partneri — Latvijas bankas. Latvijas uzņēmēji ir laipni aicināti novērtēt e-komercijas un bezskaidras naudas priekšrocības, iepazīstoties ar kampaņas izziņas materiāliem esiviedpircejs.lv, "#viedpircējs" "Facebook" lapā un "Viedpircēja vēstniecībā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!