Foto: Publicitātes foto
Tomēr 2020.gads ir bijis arī izcils sasniegumu gads. Pateicoties spējai mobilizēties uz sadarbību un veltīt kopīgus pūliņus vienota mērķa sasniegšanai, zinātnieki ne tikai ir uzrādījuši apbrīnojamas spējas rekordīsā laikā izpētīt jauno vīrusu, bet arī ievērojami uzlabot sasirgušo pacientu ārstēšanas metodes. Kas ir pārsteidzošākais, salīdzinoši īsā laikā izdevies izstrādāt arī efektīvas vakcīnas. Šis progress zinātnē, kā arī ASV prezidenta vēlēšanu iznākums un Brexit vienošanās ļauj ar lielāku optimismu skatīties uz 2021.gadu, kad pasaule varētu sākt uzelpot.

Lai gan vakcīnas ir devušas cerību par atgriešanos pie normālākas dzīves, tās pašas par sevi vēl nedod nekādas uzvaras garantijas. Lai uzveiktu vīrusu, būs nepieciešams loģistikas meistarstiķis – labi plānota, ātra un droša vakcīnu piegāde visai pasaulei. Turklāt, liels darbs vel jāiegulda sabiedrības izglītošanā par vakcinēšanās nepieciešamību un drošumu. Visbeidzot, līdz pūļa imunitātes līmeņa sasniegšanai, mums visiem tāpat rūpīgi jāspēj ievērot dažādus ierobežojumus.

Latvijā Covid-19 pagaidām vēl joprojām plosās, un vakcinēšanās process nebūt nav gluds. Kā vīrusa otrais vilnis līdz šim ietekmējis tautsaimniecību, un kāds būs šis gads ekonomikā? Vai jārēķinās ar ilgu krīzi, vai tomēr varam cerēt, ka drīzumā atsāksies izaugsme, un varbūt pat - gaidāmi šī gadsimta "rūcošie divdesmitie"? Vairāk uzzinājām Swedbank ekonomikas apskatā, 20.janvārī plkst.11.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!