Foto: Vida Press

Iespējams, pavisam nesen kāds arī Latvijā ievērojis neparasto vācu ceļotāju Vinfrīdu Langneru, kas ar savu 1961. gadā būvēto "Deutz" traktoru, kam pieāķēts gandrīz tikpat vecs dzīvojamais vagoniņš, devās no Lejassaksijas līdz pat Krievijas pilsētai Sanktpēterburgai, šķērsojot arī Krievijai piederošo Kaļiņingradas apgabalu, Poliju, Lietuvu, Latviju un Igauniju. Ar savu uzticamo traktoru, kas iesaukts par "Roberti", 81 gadu vecais vīrs pusotra mēneša laikā veicis aptuveni 2000 kilometrus garu ceļu, raksta "Vida Press".

Vācijā Vinfrīda kungs jeb Traktora Villijs ir visai labi zināms ceļotājs. Pirms diviem gadiem viņš šādā pat veidā aizbraucis līdz Eiropas tālākajam punktam Nordkapam, bet 2013. gadā līdz vācu iecienītajam atpūtas kūrortam Maljorkai.

Kā vēsta "Focus.de", Langners no mājām Lauenfordē izbraucis 20. maijā, bet viņa braucamais stundā var sasniegt aptuveni 18 kilometru ātrumu. Tā nu ceļotājs ik dienas veicis nedaudz vairāk par 100 kilometriem. 4. jūlijā viņš sasniedzis galamērķi Sanktpēterburgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!