Foto: Shutterstock

Tūkstošgadu civilizācija un varenība. Tas reiz bija. Mūžīga vasara un saule – ar to Ēģipte vilina tagad pēc siltuma un atpūtas izslāpušos ziemeļzemju tūristus. Internetu pārpludinājušas atsauksmes par Ēģiptes kūrortiem, kas bieži vien ir ļoti pretrunīgas. Kāds rauc degunu, viebjas un apgalvo "nekad vairs", cits jau 15 gadus ik gadu atpūšas vienā un tajā pašā viesnīcā. Viens gan skaidrs – tā nav un nekad nebūs Eiropa, Ēģiptē valda citāda izpratne. Par daudz ko.

Nokļūt Ēģiptes saulē ir vienkāršāk par vienkāršu – atliek tikai izvēlēties kādu no tūrisma firmu piedāvājumiem. Prātīgāk ir ņemt kādu no zināmākajām firmām, lai nebūtu “kā parasti”, kad par 300 eiro piesola nedēļu sešzvaigžņu viesnīcā ar visu čarteru, bet realitātē tu nonāc noplukušā viesnīcelē pludmales “piektajā līnijā”. Protams, es pārspīlēju, bet gan jau ir arī tādas.

Nākamais grūtākais uzdevums pēc viesnīcas izvēles bija līdzi ņemamā apģērba izvēle. Kad brauc uz Itāliju vai Spāniju, viss skaidrs, bet par Ēģipti, kā jau minēju, informācija ir ļoti pretrunīga. Paskatieties kaut vai “Facebook” latviešu ceļojumu grupās – kā tiek jautāts padoms, tā komentāros ir diametrāli pretējas pieredzes! Vieni stāsta, ka visu nedēļu esot sēdējuši, savīstījušies vējjakās un cepurēs, citi no peldkostīma nav izkāpuši. Būdama piesardzīga pesimiste, vairāk noticēju tiem, kuri sala, bet realitātē izrādījās, ka laika ziņu it kā pieticīgā +21 grāda prognoze ir spoži saulains un karsts rīts, un pēdējais, ko tu gribi vilkt mugurā, ir džinsi un džemperis (kurus paņēmu veselus trīs!). Pat vilnas zeķes ieliku līdz – ja nu nekurinātajās viesnīcās pa nakti būs auksti, un man taču vienmēr salst! Ha! Jau pirmajā dienā biju gatava tās iemainīt pret šortiem, kurus atstāju mājās...

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!