Foto: Shutterstock
Ja izdodas noķert īsto brīdi, lai iegādātos biļetes, pārvietošanās ar lidmašīnu var būt izdevīgākais ceļošanas veids – ne tikai pārvietošanās ātruma, bet arī izmaksu ziņā. Lidojot neizbēgami pāris stundas jāpavada lidostā – jānodod bagāža, jāiziet drošības pārbaude, iespējams, arī jāgaida ilgstošas stundas starp lidojumiem. Šajā stāstu kolekcijā notrauksim putekļus stāstiem par un ap dzīvi gan lidostās, gan gaisa kuģos.

Ir cilvēki, kas lidostu sauc par vienu no mīļākajām vietām pasaulē, jo tieši tur sākas ilgi gaidītais ceļojumos un lidmašīna var aizvest teju uz jebkuru zemeslodes vietu. Taču, atrodoties šajā ēku kompleksā, ir jāpakļaujas arī zināmiem noteikumiem, piemēram, stingrām drošības pārbaudēm, kuras obligāti jāiziet visiem pasažieriem. Aizķeršanās var atgadīties rokas bagāžas kontroles punktā – kā pēc iespējas ierobežot tur pavadīto laiku, uzzini šeit.

Kad lidostas darbinieki paziņojuši, ka pienācis laiks doties norādīto vārtu virzienā un gatavoties izlidošanai, noslēdzas lidostas un sākas lidmašīnas posms. Arī lidmašīnā ir konkrēti drošības noteikumi, kas jāievēro pilnībā visiem ceļotājiem, taču pastāv arī cilvēciska sapratne, kas paredz – pasažieri, kas uz vairākām stundām kļūst par brauciena kompanjoniem, viens otram lidojumu palīdz pārciest, nevis padarīt to neciešamu. Reizēm cilvēkam pat var nešķist, ka viņš dara kaut ko blakussēdētājiem netīkamu, tāpēc, iespējams, šīs padomu izlases stāsti dos tev iespēju uz sevi paskatīties no malas.

Ko darīt, ja, piemēram, lidojuma galamērķī nesaņem savu bagāžu? Kā rīkoties, ja pirms lidojuma gūta trauma un kāja ir ieģipsēta? Kā īsināt laiku starp lidojumiem un kā nekļūt par kaitinošāko pasažieri? Atbildes uz šiem un vēl citiem jautājumiem lasi zemāk atrodamajos rakstos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!