Foto: LETA
Covid-19 slimību izraisošā vīrusa omikrona paveida lielās izplatības dēļ daudzas valstis slēgušas savas robežas. Informācija nepārtraukti mainās un tiek papildināta, tāpēc cilvēki bieži nespēj izsekot līdzi tās aktualitātei. Ceļotāju lietotne "Skratch" papildinājusi vīrusa Covid-19 sadaļu, kurā reāllaikā rāda valstis, kas slēgušas savas robežas, kā arī būtiskākā informācija par drošības pasākumiem un norādes uz ieceļotāju apliecinājuma anketu.

Ceļojumu lietotne "Skratch" ļauj plānot un kopīgot savus ceļojumu plānus, izmantojot personalizētas kartes. Pasaules kartē atzīmē valstis, pilsētas un reģionus, kuros esi bijis un izveido sarakstu ar vietām, ko vēlies apmeklēt. Ja tomēr pandēmijas laikā esi nolēmis ceļot, tad ieskaties šī brīža svarīgākajā izvēlnē – kartē, kas rāda Covid-19 ceļošanas ierobežojumus, jāpiebilst, ka tā izveidota ļoti pārskatāmi un saprotami. Ceļotājiem parocīgi ievietota arī ieceļotāju apliecinājuma anketa, kas šobrīd ir nepieciešama, ieceļojot visās valstīs.


Interesanti un noderīgi ir norādītie sadzīviskie fakti, piemēram, svētku dienas, valsts izplatītākā reliģija, starptautiskie tālruņa kodi, sabiedriskais transports un cita informācija, kas atvieglos ceļojuma plānošanu un uzturēšanos.

Lietotnes izstrādātāji vēl atjauno savus rīkus, tāpēc drīzumā būs pieejami dati par valstu valūtu, vīzu nepieciešamību un laikapstākļiem. Vairāk par aplikāciju un tās funkcijām uzzini šeit.

Raksta tapšanā izmantotie informācijas avoti:
https://www.skratch.world/

Ņemot vērā Covid-19 izplatību, arī "Tūrisma Gids" aicina rūpīgi izvērtēt nepieciešamību ceļot un apmeklēt publiskas vietas, kā arī, dodoties dabā, izmeklēt atbilstošāko pastaigu maršrutu, šajā laikā saudzējot gan sevi, gan citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!