Izvēlēties pareizo apmešanās vietu, ceļot ārpus aktīvās tūrisma sezonas, brīvdienas plānot pašam, turklāt izmantot iespēju muzejus un galerijas apmeklēt bez maksas... Šie ir tikai daži ieteikumi, kā vari izbaudīt brīvdienas valstīs, kurās ceļošana ir tik dārga, ka, iespējams, tu pat nemaz neapsver reiz uz tām doties.

Budžeta ceļojumu ieteikumi mudina apmeklēt lētākās valstis pasaulē, bet ko darīt, ja sapņu galamērķis ir vieta, kur dzīvošana un atpūta ir dārga? Jāplāno, jāmeklē kompromisi un jāzina daži knifiņi, jo tikai tā iespējams izbaudīt atpūtu arī vietās, kas šķiet neadekvāti dārgas attiecībā pret mūsu ienākumiem. Un kas gan vislabāk zinās, kā to darīt, ja ne pieredzējuši ceļotāji?!

"Promo" kodi un cenu pētīšanas rituāls

Elīna Sokolova apmēram piecus gadus ceļo pa pasauli, veicot brīvprātīgo darbu, un šajā laikā bijusi arī valstīs, kurās dzīvošana ir dārga, piemēram, Kanādā un ASV, bet tagad viņa apceļo Austrāliju un Jaunzēlandi un, kā atzīst, arī domā, kā šīs vietas iepazīt lētāk.

Tas, ko iesaka Elīna, pirmkārt, ir ceļot viegli – visu vajadzīgo salikt rokas bagāžā (nepārsniedzot apmēram 7–10 kilogramu svaru) un dažām lietām atrast alternatīvas, kas ilgstoši kalpo un aizņem maz vietas, piemēram, ņemt līdzi cieto šampūnu un zobu pastas tabletes.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!