Foto: Autora foto
Laikā, kad aizlidot, piemēram, uz Berlīni dažkārt var lētāk, nekā aizbraukt uz Liepāju, vienas no ceļošanas lielākajām izmaksām rada tieši naktsmājas. To var viegli labot, izmantojot “couchsurfing” dāvātos labumus – iespēju apmesties pie vietējiem iedzīvotājiem par baltu velti. Tomēr lielākā “couchsurfing” vērtība ir neskaitāmie piedzīvojumi, satikšanās ar vietējiem un neaizmirstamās atmiņas, ko šāda “sērfošana” no dīvāna uz dīvānu neizbēgami nes sev līdzi.

Suns par sargu un viss dzīvoklis viesu rīcībā, nakšņošana šaurā nišā virs vannas istabas, nelegāla marihuānas audzētava – to visu var piedzīvot, izvēloties nakšņot nevis viesnīcās, viesu namos vai hosteļos, bet mājās pie "īstiem" vietējiem.

Vēl jārēķinās ar to, ka viesmīlība tomēr nav gluži bez maksas. Jā, naudu neviens negaida, bet namatēvam veltītu laiku un sarunas gan. Lai cik piepildīta un gara būtu ceļojuma diena, jāatstāj kāda kripatiņa enerģijas vakarīgām sarunām ar naktsmāju devējiem. Protams, ne visi grib pļāpāt, gadās arī pa kādai lāga dvēselei, kura vienkārši vēlas padalīties ar brīvu dīvānu vai istabu, bet vakarā nozūd savās darīšanās. Āķis slēpjas tajā, ka to nekad nevar iepriekš paredzēt. Ja prāts nesas uz mierīgiem vakariem savā nodabā, tad, iespējams, “couchsurfing” nebūs pati labākā izvēle. Savukārt, ja gribas izzināt vietējo ļaužu sadzīvi un tikt pie kāda krāšņa piedzīvojuma, “couchsurfing” būs tieši laikā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!