Foto: DELFI

Kamēr mēs izlocījām kājas, līkumojot pa Ogres Zilo kalnu takām, novērojām, kā citi tur ietur launagu, pikojas, slido, slēpo un šļūc ar kamerām. Vārdu sakot, atradām ziemu, aizbrauciet turp arī jūs.

Braucot ar automašīnu, Ogrē ērti to var novietot ceļmalā tieši pirms ieejas parkā. Vien jārēķinās, ka kāds brīdis jāpabrauc pa grants ceļu. Tad var izstaigāt takas, apmetot loku ap Dubkalnu karjeru un, atgriežoties atpakaļ, uzkāpt 30 metrus augstajā skatu tornī.

Izskatās, ka ledus ir gana biezs, jo uz tā čum un mudž cilvēki - daudzi slido un slēpo, manījām arī vienu zemledus makšķernieku.
Foto: DELFI
Izrādās, ka arī ziema var būt varen romantisks gadalaiks, kāds mīlētājs bija sniegā izveidojis uzrakstu "Es mīlu Eviju".
Foto: DELFI

Trīs vietās (gan jau ir vairāk) bija novietoti metāla mangali, kur cilvēki cepa desiņas. Ir pieejami arī galdi un soliņi, kas lieti noder piknikam.

Foto: DELFI

Protams, neiztikt bez klasiskajiem ziemas priekiem, kas iet pie sirds gan lieliem, gan maziem - šļūkšanas lejā no kalna!

Foto: DELFI

Ja nu šāda laika pavadīšana liekas pārāk mierīga, dabas parks piedāvā izaicinājumu gremdēties izcirstajā āliņģī.

Foto: DELFI

Vēlāk, klejojot pa "Instagram" ārēm, pamanīju, ka tajā pašā dienā Ogres Zilajos kalnos sastapti arī šādi mīluļi.

Samīļoju VISUS! 🐾

A post shared by Klinta Verbele (@klintons) on Jan 21, 2018 at 7:45am PST

Pēc pastaigas pa takām noteikti jāuzkāpj arī skatu tornī, no kura paveras brīnišķīgs skats. Tikai kāpiet uzmanīgi, pakāpieni ir slideni.

Foto: DELFI

Idejas, ko vēl apskatīt Ogrē un tās apkaimē, atradīsiet rakstā "Brīvdienu maršruts: Ogre – pilsēta ar nosaukumu, kas patīk Šreka faniem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!