Foto: Privātais arhīvs

Pazīstama ar rīsu laukiem un pludmalēm, ūdenskritumiem un jaukām kafejnīcām – nav šaubu, ka Bali ir lieliska vieta atvaļinājumam. Bet tiesa, ja apmeklēsi šo salu pirmo reizi, var būt liels apjukums par to, ko izvēlēties apskatīt, ko ne, bet ko atstāt citai reizei. Ceļotāju pāris Paula Muizinika un Ēriks Gulbis ir paveikuši darbu tavā vietā – izveidojuši sarakstu ar vietām un lietām, ko ieteicams darīt šajā tropiskajā salā!

Paula un Ēriks Bali salā pavadīja visu pērnā gada novembri. Vairāk par viņu ceļojumu vari izlasīt rakstā "Ēdienu dažādība, neplānoti incidenti un neaprakstāms skaistums". Tajā viņi atklāj, tieši kāpēc pirmajās dienās paspēja "paviesoties" slimnīcā, ko no gida uzzināja par čūsku medību tūrēm, tāpat viņi atklāj tūristu visvairāk iecienīto vietu, kur, starp citu, lai uzņemtu bildi, viņi gaidījuši rindā 30 grādu karstumā gandrīz divas stundas, bet par pašas bildes uzņemšanu samaksājuši sešus eiro.

Īsumā: trīsdesmit saulainās dienās pāris apskatīja neskaitāmus ūdenskritumus, rīsu laukus un džungļu takas. Baudīja elpu aizraujošus skatus un klinšainas piekrastes Nusa Penida salā. Lietus laikā laidās ar trosi pār zilo lagūnu Nusa Ceningan salā. Delfīnu pavadībā devās iepazīt kristāldzidrā ūdens pludmales un zemūdens pasauli trīs Gili salās. Pieēda pilnus punčus sulīgu mango, marakuju un mangustīnu. Īstā templī izmēģināja tādus indonēziešu virtuves ēdienus kā "mie goreng" (nūdeles ar vistu) un "kolak pisang" (cepts banāns ar kokosriekstu skaidiņām un palmu sīrupu). Piedzīvoja tradicionālo transa deju "Kecak Dance" un, respektējot vietējo kultūru, nolika arī savu "Canang sari" (no banānu lapām veidotu un ziediem pildītu groziņu) Bali lielākajā mātes templī "Besakih Temple". Visam pa vidu Paula paguva atzīmēt arī savu 22. dzimšanas dienu, taču šoreiz ierastās kūkas vietā baudīja sulīgu pitaiju.

Šajā reizē Paula un Ēriks atklāj, kas noteikti jāapskata trīs Bali pilsētās (Ubudā, Mundukā un Uluvatu) un divās blakus salās (Gili un Nusa Penida).

Ubuda


Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!