Foto: Shutterstock
Agrā pavasara svētki Lieldienas vienmēr ir saistīti ar dilemmu – it kā ir visai daudz brīvdienu, it kā pavasaris, bet laiks mūsu platuma grādos vēl nav silts un patīkams. Ja vien neplāno transatlantisku lidojumu, Eiropā nav daudz vietu, kur šajā laikā visai droši spīdēs saule un būs silti.

Savukārt, ja meklējat vietu, kur izbaudīt pavasari, un nemaz nevēlaties nokļūt ļoti karstā vietā, Eiropā ir visai daudz interesantu un tiešām lielisku galamērķu, kur krāšņi zied pavasara puķes, bet, ja tomēr līst, var atrast interesantas izklaides iekštelpās.

Ja vēl neesat pasūtījuši biļetes Lieldienu ceļojumam, lūk, 10 vietas, ko šopavasar aprīļa vidū iesaka apmeklēt "The Telegraph" eksperti.

Lai arī lielākoties aviolīnijas un viesnīcas vēl piedāvā biļetes un naktsmājas Lieldienu laikam, pasūtot tās pašlaik, ar datumu izvēli jābūt visai elastīgiem, jo sestdienas lidojumi tieši pirms Lieldienām gan var būt jau izpārdoti.

Uz visiem piedāvātajiem galamērķiem lidojumu ilgums nav lielāks par četrām stundām, izņemot Kanāriju salas.

Kanāriju salas

Foto: Shutterstock

Kipra

Foto: DELFI

Maroka

Foto: PantherMedia/Scanpix

Andalūzija

Krēta

Foto: AP/Scanpix

Malta un Gozo

Foto: Shutterstock

Madeira

Foto: Shutterstock

Provansa

Apūlija

Foto: Shutterstock

Sicīlija


Šis ir brīnišķīgs pavasara galamērķis, kur var baudīt gan gardu ēdienu un labu vīnu, gan vēstures bagātības un dabas krāšņumu. Palermo ir viena no Itālijas interesantākajām pilsētām. Etnas vulkāns pārsteigs un iepriecinās aktīvās atpūtas cienītājus. Savukārt kalnu kūrorts Taormina ir izcils, bet diemžēl brīvdienās tas ir pārpildīts.

Saules iespējamība: vidējā temperatūra ir ap 16 grādiem, bet dienas laikā var būt siltāks Pastāv arī neliela lietus iespējamība, bet pārsvarā saule spīd septiņas stundas dienā.

Kā nokļūt? Uz Sicīliju no Rīgas nav tiešo reisu, bet tiek piedāvāti čarterlidojumi. Tāpat var lidot ar pārsēšanos Romā vai, piemēram, Frankfurtē.

Par Sicīlijas apceļošanu lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!