Foto: Shutterstock

Vācija ir īpaša savā raksturīgajā stilā – neskaitāmās viduslaiku pilis, kalni, akmens un koka veidotas mājiņas... Šis viss izklausās gluži vai kā no pasakām, un tā gandrīz arī ir. Iedvesmojoties no tūrisma ceļveža "Pandotrip", piedāvājam 10 pasakainas Vācijas pilsētiņas, kuras ir vērts apciemot.

Rotenburga

Domājams, ikviens piekritīs – Rotenburga ir viena no apburošākajām pilsētiņām pasaulē! Šī glītā pilsētiņa atrodas izdevīgā vietā, jo gluži vai ar roku var aizsniegt Minheni, Nirnbergu un Štutgarti. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka no Rotenburgas tik drīz gribēsies doties prom – būs vēlēšanās pavadīt vismaz veselu dienu, lai izstaigātu labi saglabājušās viduslaikos bruģētās ieliņas.

Foto: Shutterstock

Kāpēc doties? Rotenburga ir ne tikai labi savienota ar citām Vācijas dienvidu pilsētām, bet tā arī ir viena no vislabāk saglabātajām viduslaiku kultūras un arhitektūras pērlēm! 14. gadsimta mūri vēl joprojām ir neskarti, neskatoties uz to, ka tie cieta Otrajā pasaules karā, turklāt, tiem sekojot, vēl joprojām iespējams doties neatkārtojamā pastaigā.

Vēl Rotenburgā ir sens tirgus laukums, Vidusslaiku noziegumu muzejs, kā arī daudzas citas vilinošas apskates vietas. Noteikti nepalaid garām Svētā Jēkaba baznīcu ar 500 gadus senajiem kokgriezumiem rotāto altāru – vienu no smalkākajiem piemēriem seno meistaru talantam.

Dinkelsbūle

Foto: Shutterstock

Tiesa, iepriekšminētajai Rotenburgai ir arī savs mīnusiņš – to katru gadu apmeklē neizmērojamas tūristu masas, kas var krietni traucēt pilsētas šarma baudīšanu. Taču Dinkelsbūlē ir gluži tikpat neatvairāma senatnes garša un šarms, taču bez tūristiem, kuri nepārtraukti spraucas garām, lai uzņemtu fotogrāfijas ar katru pilsētas nostūri.

Kāpēc doties? Šī pilsēta ir daudz klusāka kā citas līdzīga stila vietas. Turklāt, kad klāt būs pusdienlaiks, jebkurā kafejnīcā atradīsies kāda brīva vieta, lai atgūtu spēkus. Nav nekā burvīgāka, kā, malkojot kafiju harmoniskā kafejnīcā, vērot vācu kultūru un dzīvesstilu. Pilsētā ir arī dažādi arhitektūras stili – gotika, vēlā romānika, rokoko, kā arī citi. Ja mīli fotografēt, sagatavojiet kameru un knipsējiet, cik vien tīk!

Lībeka

Foto: Shutterstock

Pārvietosimies uz Vācijas ziemeļiem un atklāsim brīnišķīgu vietu – Lībeku. Tai ir ievērojama vecpilsēta – viena no lielākajām visā ziemeļu Vācijā, minēts "Pandotrip". Šodien pilsētu vēl joprojām sargā elpu aizraujošie 15. gadsimta sarkanie ķieģeļu vārti, un aiz tiem iespējams atrast visu, ko vien kāro sirds – sākot ar viduslaiku pilsētas centru, beidzot ar rosīgo Baltijas jūras piekrasti.

Kāpēc doties? Lībekā ir sešas brīnumaini skaistas baznīcas, kā arī vareni pilsētas vārti, kuri gluži vai neskarti saglabājušies līdz mūsdienām. Bet viena no iespējām, kuru nedrīkst laist garām, ir izbrauciens ar laivu pa pilsētu! Un noteikti ir jāpagaršo arī marcipāns, jo tieši ar to pilsēta ir atpazīstama. Iespējams, no šīs vietas nemaz vairs negribēsies doties projām!

Meisene

Foto: Shutterstock
Meisene ir viena no vecākajām Saksijas pilsētām, tāpēc to noteikti nedrīkst atstāt ārpus sava maršruta! Pirmajā acu uzmetienā pilsēta atgādina Prāgu, pateicoties sarkanajiem jumtiem ar pili un katedrāli virs pilsētas. Taču neskatoties uz līdzībām, Meisenes kultūra ir unikāla. Pilsēta atpazīstama kļuva 16. gadsimtā, pateicoties porcelāna ražošanai. Vērts atzīmēt, ka porcelānu Meisenē ražo vēl pat šodien.

Kāpēc doties? Meisenes pils, kas plašāk pazīstama pēc nosaukuma "Albrechtsburg" un kura datēta ar 15 .gadsimtu, tiek uzskatīta par senāko Vācijas pili. Tai ir unikāla un vērtīga gotiskā stila arhitektūra. Līdzās pilij atrodas katedrāle, kurā bieži tiek rīkoti klasiskās mūzikas koncerti. Taču galvenais uzmanības objekts ir Meisenes porcelāna muzejs, kurā var izzināt visu Meisenes vēsturi, kā arī darboties ar interaktīvajiem stendiem. Pēc tam turpat muzejā var apmeklēt arī veikaliņu, lai, dodoties mājās, savējiem būtu kāds jauks suvenīrs.

Lindava

Foto: Shutterstock
Šī jaukā pilsēta atrodas Vācijas dienvidos – uz robežas starp Vāciju un Austriju. Gandrīz jebkur, kur tu pastaigāsies, redzēsi burvīgos Alpu kalnus. Protams, ja spēsi atraut acis no vācu tipiskajām koka mājiņām un vēsturiskajām celtnēm.

Kāpēc doties? Lindava ir ļoti populāra kūrorta pilsēta, un tas ir diezgan pašsaprotami, jo pat vasarā turpat meklējamais gleznainais ezers saglabā atsvaidzinošu ūdens temperatūru. Nedrīkst laist garām iespēju izbraukt ar laivu, kā arī doties pārgājienos vai velo izbraucienos pa mierpilno apkārtni. Un, vai vispār ir vērts pieminēt, ka pilsēta ir ārkārtīgi skaista? Domājams, to jau nojauti! Šeit fotokamerai nebūs atpūtas, jo gribēsies iemūžināt gluži vai katru pilsētas stūri!

Triberga

Foto: Shutterstock
Nedrīkst braukt uz Vāciju un neapmeklēt Melno mežu! Lai gan, iespējams, šķiet, ka tik mazā pilsētiņā kā Triberga īsti nav, ko redzēt, tā tevi pārsteigs! Kāpēc? Pilsēta ir ne tikai apburoša acīm, bet arī lieliska redzesloka paplašināšanai – šeit var uzzināt par Melnā meža teritorijas vēsturi, kā arī doties dažādās aktivitātēs. Protams, pēc tam sevi obligāti jāpalutina ar šīs vietas klasiku – Melnā meža kūku, kura ir debešķīgs tumšās šokolādes un ķiršu savienojums!

Kāpēc doties? Lai izpētītu Melnā meža vēsturi (plašāk lasi te) un iegūtu enerģiju no pilsētiņas mierpilnā dzīves ritējuma. Šai vietai ir daudz simbolu, piemēram Melnā meža dzegužu pulksteņi. Noteikti ir vērts apmeklēt šo pulksteņu muzeju, jo tajā to ir vairāk nekā 1000. Protams, nedrīkst aizmirst pilsētas galveno ieliņu, kā arī ūdenskritumu – "Triberger Wasserfälle", kurš ir visai dižs savos izmēros – tas ir 163 metrus augsts. Uz to aizvedīs vilinošās pārgājienu takas.

Vormsa

Foto: Shutterstock
Vormsa ir viena no senākajām Vācijas pilsētām. Tā atrodas Reinas krastā, kura ir viena no romantiskākajām upēm. Vērts atzīmēt, pilsēta ir slavena ar daudzajām viduslaiku leģendām, ar kurām lepojas ikviens Vormsas iedzīvotājs.

Kāpēc doties? Vormsa jau vairākus gadsimtus ir reliģioza pilsēta. Pilsētas 12. gadsimta katedrāle ir redzama no ikvienas apkārtnes vietas. Interesanti, ka pilsēta atrodas blakus vienai no senākajām ebreju kapsētām, vēsta "Pandotrip". Nepalaid garām iespaidīgo tilta torni "Nibelungen Bridge", kā arī apmeklē "Liebfrauen" baznīcu, kura atrodas starp vīna dārziem. Noteikti jāieplāno arī romantiska pastaiga gar Reinas upi. Šarmanti!

Ramzava

Foto: Shutterstock
Nav mazāko šaubu, ka visi ir redzējuši ikoniskās Svētā Sebastjana baznīcas fotogrāfijas, kura atrodas Ramzavā, jo šīs baznīcas foto bieži vien ir attēloti uz dažādiem grāmatu vākiem, pastkartēm un vācu gidu kartēm. Ja meklē kādu nedaudz ērmotu, bet tipisku vācu ciematu, tad tālāk par Ramzavu vari neskatīties, jo šī pilsētiņa ir neatvairāma.

Kāpēc doties? Lai gan, kā minēts "Pandotrip", Ramzavā dzīvo vien 3000 cilvēku, šajā vietā ir daudz un dažādu atpūtas iespēju. Neatkarīgi no tā, vai tev patīk pārgājieni, slēpošana, peldēšana, zvaigžņu skatīšanās vai vienkārši relaksēšanās un mielošanās ar vācu ēdieniem un dzērieniem, Ramzava tam visam ir īstā vieta. Un, ak jā, baznīca izskatās skaista un gluži kā pasakā jebkurā gadalaikā! Ko vēl apskatīt šajā Alpu pērlē, meklē te.

Bamberga

Foto: Shutterstock
Bamberga kļuva par UNESCO Pasaules mantojuma pilsētu 90. gadu sākumā, un tam ir ļoti labs iemesls, vēsta "Pandotrip". Pilsēta ir izvietota septiņos dažādos pakalnos un tā ir pazīstama ar izteikto arhitektūru un arku tiltiem. Šeit ir daudz arhitektūras stilu, katrai gaumei – sākot ar viduslaikiem, beidzot ar modernismu.

Kāpēc doties? Viens no ievērojamākajiem Bambergas apskates objektiem ir unikālais rātsnams, taču arī citas līdzīga izskata ēkas atradīsi, izstaigājot visu pilsētu. Ja vēlies pagaršot tipisko vācu alu, tad Bamberga ir īstā vieta, jo šeit ir daudz alus brūžu. Šeit pat ir alus darītava no 15. gadsimta, kurā ražo kūpinātu alu. Ko vēl apskatīt šajā vietā, meklē te.

Badmergenthaima

Foto: Shutterstock
Šīs pilsētas nosaukums jau vien ir kā latviešu eža puskažociņš, taču neļauj tam mainīt priekšstatu par šo pilsētu! Šeit ir daudz bruģētu ieliņu un glītu mājiņu. Šeit pat ir iespējams nodoties spa procedūrām, jo šeit ir dabīgā un veselīgā ūdens avoti, kuri ārstējuši cilvēkus jau vairāku gadsimtu garumā. It viss, kas saistīts ar šo pilsētu, ir neatvairāms, sākot no arhitektūras, beidzot ar dabas pērlēm. Un kas ir pats galvenais – šī pilsēta nav tipiskā tūristu mītne, tādēļ šeit ir iespējams atvilkt elpu no lielajiem cilvēku pūļiem.

Kāpēc doties? No visām šī saraksta pilsētām, pēc "Pandotrip" ekspertu domām, šīs pilsētas arhitektūra, krāsainais tirgus laukumiņš un apkārtējā vide ir visskaistākā. Un milzīgs pluss – šeit tūristu ir mazāk nekā citur. Turklāt, ja esi viduslaiku leģendu cienītājs, noteikti jāapmeklē pils, kura reiz kalpoja kā mājvieta bruņiniekiem. Pils iekšienē ir muzejs, kurā var uzzināt daudz vērtīgu un interesantu informāciju.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!