Foto: Shutterstock

Skaistajai Verdonas aizai Francijā vai teiksmainajai Vintgara aizai Slovēnijā ir konkurents Šveicē – tā ir "Rheinschlucht" aiza, kas reizēm tiek saukta arī par Šveices kanjonu.

Aiza radusies pirms aptuveni desmit tūkstošiem gadu, kad reiz nogruvusi zeme, aizsprostojot plūstošo upi, minēts Šveices tūrisma ceļvedī "My Switzerland". Vietējie to nosaukuši par "Rheinschlucht" jeb "gruvešu kaudzi", kas tiešajā tulkojumā arī raksturo notikušo. Upe laika gaitā izrobojusi starp klinšainajiem pauguriem skaistu aleju, izveidojot aizu, kādu to iespējams apskatīti tagad.

Šveices kanjons tiešām valdzina. Zaļu meži, baltas smiltis un skaisti zila upe – fantastiskas krāsu spēles.

Foto: Shutterstock

Skaisto skatu savām acīm baudīt var dažādos veidos – var doties uz skatu platformām, kā arī izlocīt kājas kādā nesteidzīgā pārgājienā. Tāpat var doties braucienā ar laivu pa aizā plūstošo upi – šis variants ļaus neatkārtojamo vietu apskatīt no unikāla skatupunkta. Taču tiem, kam šādas aktivitātes neiet pie sirds, skaisto skatus var vērot pa "The Rhaetian Railway" vilciena vagona logu. Tā maršruts ved tieši pa pašu aizu.

View this post on Instagram

A post shared by Graubünden (@graubuenden) on Aug 2, 2018 at 7:40am PDT

Ja vien mērķis nav šo vietu aplūkot klātu ar baltu sniega segu, visoptimālākais laiks aizas aplūkošanai būs no aprīļa līdz oktobrim, iesaka "Pandotrip".

Ko vēl apskatīt, ja ceļi veduši uz skaisto Šveici, meklē te, taču ja tavā gaumē ir tieši dažādu aizu un kanjonu izpēte, tad šis "Tūrisma Gids" apskats būs kā radīts tev.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!