Foto: Līva Buliņa

Alūksnes pusē zelta rudens ceļojumu laiks ainaviskajos pakalnos un skatu torņos ir sācies! Aicinām braukt ciemos uz Alūksni un Veclaiceni, kur dabas draugiem, kas alkst pēc skaistiem dabas skatiem, koša rudens un būšanas virs koku galotnēm, būs īsta idille! Kā zinām, daba restartē domas, emocijas un prātu un tieši zelta rudens krāsas dāvā optimismu, gaišumu un enerģiju! Alūksnes Tūrisma informācijas centra speciāliste Līva Buliņa dalās ar augstieņu, pauguru, skatu torņu un skatu platformu vietām, kur vērot rudens burvību.

Rudens krāsu gammu vislabāk baudīt no augšas un Alūksne atrodas 200 metrus virs jūras līmeņa, kas to padara par augstāko Latvijas pilsētu. Turklāt te atrodas trīs skatu torņi.

Gleznainas ainavas un nedaudz fiziskās piepūles tiek apsolītas, kāpjot augšup stāvajā Tempļakalnā, kura virsotnē lepni gozējas Slavas templis – granīta rotonda, kas diennakts tumšajā laikā ir izgaismots. Blakus atrodas Zip-line "ZZZIPPP" gaisa trošu nobrauciens un Alūksnes skatu tornis 153 pakāpienu augstumā pār Alūksnes ezeru.

Pār koku galotnēm var baudīt skaistus saulrietus, saullēktus un nereti arī zvaigžņotas debesis Dēliņkalna un Kornetu skatu torņos. Vien pāris kilometrus no Pleskavas šosejas – Igaunijas pierobežā apmeklē vienu no Eiropas izcilākajiem tūrisma galamērķiem – Aizsargājamo ainavu apvidū "Veclaicene". Tā ir vieta, kur jūtama dabas dažādība!

Foto: Edgars Sparāns/Publicitātes foto

Arī Veclaicenē ikviens sajutīs dabas dažādību! Par to uz soļa atgādina Alūksnes augstienes paugurainais reljefs, stāvie kāpumi un kritumi, gleznaini ezeri, kas vijas Kornetu – Peļļu gravā, stāvākais pilskalns Latvijā un Drusku kalns, no kura iespējams saskatīt pat Igaunijas augstāko virsotni Munameģi.

Lūk, augstieņu, pauguru, skatu torņu un skatu platformu vietas, kas apvienotas skaistā rudens video!

Foto: Alvits Grīvnieks

Visaugstāk virs jūras līmeņa – 235 metrus – uzceltā baznīca Latvijā atrodas uz Opekalna paugura. Iepriekš piesakoties telefoniski, ir iespēja uz gleznaino Veclaiceni paraudzīties arī no Opekalna baznīcas torņa.

Katiņkalnā, kur "Pauguru" saimnieks Jānis Vīksne iekārtojis atpūtas vietu ar šūpolēm, dažādiem vides objektiem un skatu platformu, no kuras baudīt Veclaicenes gleznaino ainavu, būs īstā vieta, kur atvilkt elpu, iekurt ugunskuru un uzrīkot savu pikniku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!