Foto: Kadrs no video
Izaicinājums tikai drosmīgākajiem – tieši tā varētu raksturot alpīnisma torni Nīderlandē, kas vilina asu izjūtu tīkotājus.

Šo kāpelēšanas sienu plašāk pazīst kā "Ekskaliburu". Sienu dēvē šādi, pateicoties karaļa Artura izslavētajam zobenam ar tādu pašu nosaukumu, skaidrots "Atlas Obscura"."Ekskaliburs" atrodas alpīnisma trenēšanās teritorijā "Klimcentrum Bjoeks", un pa spēkam būs tikai drosmīgākajiem. Tornis slejas 38 metru augstumā. Kā skaidro "Culture Trip", tā ir augstākā kāpelēšanās siena pasaulē, ko neatstutē kādas papildu sastatnes. Noteikti jāizceļ arī sienas dizains – tornim ir īpatnējs līkums, kas veidots, lai kāpelētāji sajustu līdzību ar īstiem kalniem.

Kā skaidro "Culture Trip", vien ar vēlēšanos nokļūt virsotnē nepietiks. Ja šajā jomā nav nekādas pieredzes, vispirms būs jāpastrādā kopā ar instruktoru, bet tikai pēc tam var pārbaudīt savus spēkus.

Kas zina, varbūt pēc šīs sienas pievarēšanas sapratīsi, ka tas ir tavs aicinājums un dosies kādā interesantā alpīnisma ekspedīcijā?

Ko vēl apskatīt, ciemojoties tulpju un riteņbraucēju zemē, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!