Foto: Shutterstock

Braisa kanjona nacionālais parks (Bryce Canyon National Park) atrodas Jūtas štatā, ASV. Visvairāk tūristu nacionālajā parkā viesojas laika posmā no pavasara līdz rudenim, taču, jāatzīst – ļoti daudz kas tiek zaudēts, šo vietu neapmeklējot ziemā, jo ainava te ir tik pārsteidzoši skaista, ka liek elpai aizrauties. Turklāt ziemas laikā īpaši neparasti izskatās ar sniegu apsnigušie tā saucamie "hoodoos" – augstas, plānas un neregulāras klinšu kolonnas, kas izveidojušās erozijas rezultātā.

"Hoodoos" ir rodamas visos kontinentos, taču tieši Braisa kanjona nacionālajā parkā ir lielākā to koncentrācija visā pasaulē. Turklāt, pateicoties mazajam gaisa piesārņojumam, šeit novērojamas fantastiski tumšas debesis, kas ļauj pilnā krāšņumā vērot zvaigznes.

Braisa kanjonā 2438 metru augstumā ainava dramatiski mainās aukstākajos mēnešos – baltais sniegs, kas klāj sarkanās klintis, mūžzaļie koki ar sniega cepurēm un neticami zilas debesis ir ainava, kas neatstāj vienaldzīgus. To visu izbaudīt ziemā var gan dodoties pārgājienos pa īpaši izveidotām takām, gan traucoties lejup pa slēpošanas un snovborda trasēm.

Raksta tapšanā izmantota informācija mājaslapas "National Park Service" un "Utah's Bryce Canyon Country".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!