Foto: Shutterstock

Sekvoju nacionālā parks ("Sequoia National Park"), ASV, ir vareni skaists un piedāvā apmeklētājiem burvīgus skatus, ko vērts redzēt ikvienam. Kad viss apskatīts no ierastā skatupunkta, šo varenību vērts aplūkot arī no kādas milzu klints augšas, kas jau pati par sevi vilina ziņkārīgos uz šo vietu.

View this post on Instagram

A post shared by Blake Bronstad (@posesawkwardly) on Jun 19, 2018 at 8:34am PDT

Šo milzu klinti plašāk pazīst pēc nosaukuma "Buck Rock". Tās virsotnē uzbūvēta maza platforma, bet uz klints virsotni ved stāvas kāpnes, kuras ietver 172 pakāpienus, minēts "Atlas Obscura".

Tam gan ir bijis praktisks nolūks – šī vieta kalpo par platformu, no kuras vērot, vai tuvumā nenotiek kāds ugunsgrēks, tomēr gadu laikā tūristi šo vietu iemīļojuši arī burvīgo skatu dēļ. Pati klints atrodas 2591 metru augstumā un piedāvā nudien fascinējošu panorāmas skatu, jo no tās var pārredzēt arī blakus esošo Karaļa kanjonu ("Kings Canyon National Park").
View this post on Instagram

A post shared by Travel. Work. Repeat. (@willwork.fortravel) on Jan 26, 2019 at 4:56am PST

Šobrīd šajā apvidū vēl nav sākusies tūrisma sezona, bet aktīvajā laikā – parasti no jūnija līdz oktobrim – platforma atvērta no pulksten 10 līdz 17, ja nav radusies kāda ārkārtas situācija vai nepiemēroti laikapstākļi, skaidrots oficiālajā vietnē "Buckrock.org". Tāpat vērts piebilst, ka, ņemot vērā nelielo rūmi klints augšā, uz virsotni ieteicams reizē doties ne vairāk kā sešiem cilvēkiem.

View this post on Instagram

A post shared by Nat Arnett (@natarnett) on Dec 14, 2018 at 9:57am PST

Tiesa, "Buck Rock" gan tiek uzskatīts par gluži vai parka apslēpto pērli, jo nacionālajā parkā atrodama arī klints ar nosaukumu "Moro Rock", uz kuras virsotni izveidota ērta kāpņu sistēma. Arī no tās paveras iespaidīgi skati.

View this post on Instagram

A post shared by Barbara Anne (@backpackingbarbara) on Sep 28, 2016 at 11:39am PDT

Pats Sekvojas nacionālais parks meklējams Kalifornijā, un ir pazīstams galvenokārt skaisto un milzīgo koku dēļ.

View this post on Instagram

A post shared by Eduzon 👨🏻‍🎓👩🏼‍🎓🌎 (@eduzon.io) on Mar 26, 2019 at 11:18pm PDT

Ja ceļojums pa Amerikas nacionālajiem parkiem tev šķiet vilinošs, vērts ieskatīties šajā latviešu ceļotāju pieredzē, vienā braucienā apceļojot astoņus nacionālos parkus, tostarp Sekvojas nacionālo parku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!