Foto: Shutterstock
Pagājušajā gadā, kas tūrisma nozarei bija ārkārtīgi grūts, dažiem tūrisma objektiem izdevās sagatavot apmeklētājiem interesantas izstādes un citus jaunumus, kā arī pabeigt vairākus gadus ilgušus remontus. Lai arī šobrīd ceļošana vēl nav aktuāla, pienāks laiks, kad lūkosim, ko aplūkot tuvākās un tālākās vietās. Kādi jaunumi tūristus gaida Čehijā 2021. gadā? Skaidro "Czech Tourism" pārstāvji.

Ziemeļčehijas muzeja atklāšana Liberecā

Pēc remonta, kas ilga gandrīz trīs gadus, Ziemeļčehijas muzejs Liberecā, iespējams, apmeklētājiem tiks atvērts 2021. gada februārī. Viesus gaidīs jaunas amatniecības un rūpniecības izstādes, kā arī informācija par reģiona vēsturi, sākot no antīkajiem laikiem līdz mūsdienām. Ziemeļčehijas muzejs tika dibināts 1873. gadā kā Dekoratīvās mākslas muzejs un tagad ir vecākais šāda veida muzejs Čehijā.

Karaliskā naudas kaltuve Kutna Horā

Itāļu galms – bijušās Kutna Horas saimnieciskās dzīves centrs, valdnieku rezidence un karaliskā naudas kaltuve, kur pirmās monētas tika kaltas jau Vaclāva II valdīšanas laikā. Pēc 13 gadu remonta tiek atklāta jauna izstāde ar nosaukumu "Karaliskā naudas kaltuve". Apmeklētāji uzzinās interesanto Itāļu galma, pazīstama kā "Čehijas viduslaiku centrālā banka", vēsturi. Izstāde sastāv no trim tematiskajiem blokiem, kas iepazīstina ar ēkas vēsturi, monētu ražošanas procesu un Prāgas grašiem.

Strakonices pils un Maltas ordeņa bruņinieki

Šogad tiks pabeigts vispārējais remonts Strakonices pilī (112 kilometrus uz dienvidiem no Prāgas). Viesus gaidīs unikāla izstāde, kas iepazīstinās ar Maltas ordeņa vēsturi, vislielāko dūdu kolekciju Centrāleiropā, kā arī būs apskatāmas motociklu, ieroču un tekstilrūpniecības izstādes. Plānots, ka pils muzejs atvērs durvis apmeklētājiem 2021. gada jūlijā.

Atjaunotā Helfštīnas pils

Pēc trīs gadus ilgušajiem atjaunošanas darbiem Helfštīnas ("Helfštýn") pilī arhitektūras entuziasti varēs apbrīnot atjaunotos pils interjerus, kā arī dekoratīvos kalēja amata izstrādājumus un arheoloģisko artefaktu izstādi. Katru gadu pilī notiek tradicionālais "Hefaiston" pasākums, ko kopš 1982. gada organizē Jana Komenska muzejs Pršerovā ("Přerov"). Tas ir vislielākais salidojums Eiropā, uz kuru ierodas kalēji no visas pasaules, kas nodarbojas ar dekoratīvo metālapstrādi.

Ko vēl vērts apsvērt kā labu galamērķi, plānojot ceļojumu uz Čehiju, meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!