Foto: instagram.com/deeemarie86/
Ja savdabīgu un ne tik viegli atrodamu objektu meklēšana ir tavā gaumē, vērts pasapņot par īpatnējo namiņu Aļaskā, ASV, ko plašāk pazīst pēc nosaukuma "Dr. Seuss house", kā arī "Goose Creek Tower", kā šo vietu nosaucis pats īpašnieks.

Kā skaidro tūrisma ceļvedis "Atlas Obscura", interesantās mājas īpašnieks ir Filips Veidners, kas šo ēku būvē jau 20 gadus. Lai arī sākotnēji viņš plānojis dzīvot divstāvīgā mājā, plāni laika gaitā mainījušies.

View this post on Instagram

A post shared by @kase_bomb on Mar 24, 2019 at 6:05pm PDT


Runā, ka namiņa īpašnieks savu māju uzcēlis uzreiz pēc ugunsgrēka, kas bija izpostījis apkārtnes mežus. Taču, laikam ritot, koki sākuši atkal augt un kuplot, tā bloķējot skaisto skatu, ko tik ļoti bija iemīļojis saimnieks. Lai turpinātu pārredzēt burvīgo apkārtni, saimnieks uzlabojis savu namiņu, būvējot klāt mājas stāvus, lai spētu uzlūkot apkārtni pilnībā, skaidrots "Culture trip".

View this post on Instagram

A post shared by The Shop @ ShowReady (@theshopshowready) on Mar 19, 2018 at 1:08pm PDT


Mājiņa ir aptuveni 56 metrus augsta. Tā kā tās arhitektūras risinājums ir visai interesants, arī mājas stāvu skaits atšķiras atkarībā, no kura rakursa tiek lūkots uz namiņu – vienubrīd iespējams saskaitīt 14, citkārt pat 17 stāvus, min "Atlas Obscura".

View this post on Instagram

A post shared by Dee Marie (@deeemarie86) on Dec 3, 2018 at 7:24am PST


Lai arī māja piesaista tūristus, tā vairs nav atvērta interesentiem (iespējams, tāpēc internetā atrodamas arī neskaitāmi daudzās viltus koordinātas) un to drīkst uzlūkot tikai no ceļa malas, tomēr tas tāpat neaptur zinātkārākos un neatlaidīgākos ceļotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!