Foto: Juliana Iljina

Kāds ir bijis neparastākais dzīvnieks, kādu tu jebkad esi turējis vai redzējis mājas apstākļos? Iespējams, nakšņojot kādā naktsmītnē, esi iejuties mājdzīvnieka saimnieka ādā? Visdrīzāk nē! Nu, protams, blakus esošajā mežiņā sastaptās lapsiņas, stirniņas un zaķīši neskaitās. Bet, lūk, Tallinas apartamentos iespējams nakšņot blakus draiskajam fenekam Gizmo.

Ieraugot feneku jeb tuksneša lapsu zooloģiskajā dārzā vai fotoattēlā, daudzi teju kūst no mīļuma pieplūduma, jo nelielā lapsa ar smalko purniņu un milzīgajām ausīm izskatās ārkārtīgi pievilcīga. Dažs nopūšas: "Žēl, ka tādu nevar turēt mājās!" Izrādās, var gan!

Tiešsaistes platformā "Airbnb", kur lietotāji var izīrēt savu mājokli vai daļu no tā, ir iespējams atrast patiešām unikālas un ļoti īpašas vietas, varbūt pat dažreiz dīvainas, lai "pabarotu" savu iekšējo ziņkārību: kā nez būtu, ja es tur dzīvotu?

Lūk, viena no šādām vietām ir Tallinā pieejamie apartamenti, kas tiek raksturoti šādi: "Dzīvoklis: 73 kvadrātmetri, terase 69 kvadrātmetri un lapsa." Kā noskaidrojām, feneka Gizmo īpašnieks Vadims savā mājoklī izīrē tikai guļamistabu. Ko tas nozīmē? Iznomāt var tikai istabu un pārējās telpas koplietot ar īpašnieku.

Foto: Juliana Iljina

Vaicājot Vadim, kā radusies ideja par sava mājokļa izīrēšanu viesiem, viņš nekavējoties atbild: "Es vēlos cilvēkus iepazīstināt ar šo īpašo un interesanto lapsiņu." Bet patiesībā idejas radusies tā iemesla dēļ, ka Vadimam ļoti paticis ceļot. Kādu dienu viņš aizdomājies, ka ir jāizmēģina iespēja daļu no sava mājokļa izīrēt viesiem, izmantojot "Airbnb". Tā viņš arī atklājis, ka cilvēki, kas pie viņa nakšņo, izrāda patiesi lielu uzmanību un nepārprotamu sajūsmu par lapsu. Ne katru dienu tādu var sastapt, vai ne? Ilgi nedomājot, viņš šo privilēģiju ierakstījis arī "Airbnb" dzīvokļa aprakstā, kas sapulcējis vēl lielāku viesu skaitu no visas pasaules.

Vadima apartamenti ir mūsdienīgs dzīvoklis ar milzīgu jumta terasi. Turklāt dzīvoklī ir ar rokām darināti dizaina elementi, ko izgatavojis pats mājas saimnieks. Bez šaubām, kādu interjera ideju viesi var aizņemties no šī mājokļa. Tāpat tur ir milzīgs Gizmo voljērs un plaša, jo plaša vannasistaba, kā arī virtuve ar visiem nepieciešamajiem piederumiem. Viens mazs mazītiņš noteikums: dzīvoklī nevar ciemoties kopā ar bērniem un nedrīkst rīkot trokšņainas ballītes.

Foto: Juliana Iljina

Nekāds pārsteigums, – Vadims atklāj, ka pie viņa ciemojušies arī latviešu ceļotmīļi. Viena no tām ir ceļojumu bogere Juliana Iljina. Viņa lapsiņu raksturo: "Feneks pats par sevi ir ziņkārīgs, bet kautrīgs. Viņš [Gizmo] nedaudz baidās no svešiniekiem, nedodas rokās, bet tajā pašā laikā izrāda patiesi lielu ziņkārību. Viņam garšo suņu gardumi un viņš jocīgā veidā tos mēģina noslēpt. Kā arī viņam patīk spēlēties ar bumbiņu. Viņš arī mīlīgi šņāc un dusmojoties izdveš smieklīgas skaņas. Es nekad nebūtu domājusi, ka man būs iespēja tik tuvu novērot tik neparasta dzīvnieka uzvedību."

"Airbnb" novērtējums arīdzan atspoguļo to, ka ciemiņi pat ļoti izbauda laiku šajos apartamentos. Tie novērtēti ar 4,99 vērtējumu, teju visās sadaļās saņemot augstāko vērtējumu – piecas zvaigznes. Nakšņošana zem viena jumta ar neparasto mājdzīvnieku izmaksā 50 eiro par nakti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!