Foto: AP/Scanpix/LETA
Ja vēlies nakšņot visai neparastā vietā, tad tev noteikti jāuzmeklē "Big Idaho Potato Hotel" jeb milzu kartupelis, kas nupat saviļņojis ļaudis visā pasaulē.

Vispirms nepieciešams izkristalizēt būtiskāko – sešas tonnas smagā konstrukcija nav veidota no tupeņiem, bet gan no betona, metāla un ģipša, skaidrots "This is Insider". Šī nelielā brīvdienu mājiņa meklējama Aidaho štatā, ASV.


Neraugoties uz to, ka naktsmītnes ir visai neparastas no ārpuses, interjers iekārtots pēc labākajām tradīcijām un modes tendencēm. Iekšpusi rotā baltas sienas, kā arī atrodama gan ērta gulta, gan arī neliels atpūtas stūrītis maigi rozā toņos. Tāpat padomāts par praktisko – šajā divvietīgajā numuriņā atrodamas arī labierīcības, kamīns siltumam, kā arī neliela virtuvīte.
Foto: AP/Scanpix/LETA

8,5 metru garo, 3,6 metru plato un tikpat augsto kartupeli izveidoja apvienība "Idaho Potato Commission", kas pārstāv Aidaho štata kartupeļu audzētājus. Pēc sešu gadu uzmanības piesaistīšanas, braukājot pa ASV, apvienībai vajadzēja jaunu ideju, ko iesākt ar lielo bumbuli. Ideja nebija ilgi jāmeklē.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Nakšņošana šajā kartupelī izmaksā 200 dolārus jeb aptuveni 180 eiro, turklāt ar visiem papildu tēriņiem un nodokļiem, kopējās izmaksas vienas nakts pavadīšanai kartupelī sniedzas līdz aptuveni 220 eiro, skaidrots "This is Insider". Nakšņošanu iespējams pieteikt "Airbnb".

Citas neparastas naktsmītnes meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!