Foto: Shutterstock
Kalnu staigātāji un iekarotāji, kā arī laiskie dabas baudītāji, sajūtot pirmās pavasara vēsmas, sāk arvien biežāk sapņot par gleznainajām kalnu ainavām. Vieni ir gatavai traukties tūlīt pat, lai pagūtu izbaudīt pavasara ziedus un strautu čalošanu Alpos, bet citi gaida vasaru, lai ļautos garām pastaigām pa Tatriem, meklējot dzidrāko ezeru. Sarosās pat tie, kas uz kalniem brauc, lai vien baudītu vietējos ēdienus un dzirkstošos dzērienus kafejnīcās turpat kalna pakājē. Savukārt visvairāk ir paveicies tiem, kas pirmoreiz dosies baudīt kalnu piedzīvojumus, – elpa aizrausies un sirds pukstēs straujāk ik uz soļa.

Eiropā ir pietiekami liela izvēle, kurp doties gan slēpot, gan staigāt, gan vienkārši vērot varenos kalnu skatus. Piedāvājumā ir ne tikai Alpi un Tatri. Ir gan Pireneji Spānijā, gan nenovērtētie Skandināvijas kalni, gan kolorītie Karpati un vēl citi. Vārdu sakot, vien jāizlemj, uz kuru debespusi doties: siltajiem dienvidiem vai skarbajiem ziemeļiem. Taču sākumā jāsaprot, ko tad gribas sagaidīt no ceļojuma.

Vēl jāmin maza, bet bezgala svarīga nianse, pirms sākam apskatīt vienas no episkākajām kalnu takām Eiropā. Dodoties kalnu pastaigās, jārūpējas gan par kvalitatīvu ekipējumu, gan savu drošību. Neticu, ka kāds vēlas noberzt kājas vai apmaldīties kalnu taku labirintos. Nevajag arī piebāzt pilnu mugursomu ar biezām vēstures grāmatām, kuras pārlasīt kalna virsotnē, vai smagu ēdienu. Somas saturam jābūt pārdomātam un ārkārtas situācijām atbilstošam. Bet nu pietiks ar morāli, dodamies lūkot nākamā ceļojuma maršrutu.

"Alta Via 1", Itālija

Maģiskas fotogrāfijas no Itālijas Dolomītu Alpiem burtiski pārpludina dzīvesstila blogeru lapas, demonstrējot elpu aizraujošus dabas skatus. Dzidri ezeri, kuros spoguļojas varenās klintis, nelieli kalnu namiņi, miglā tītas kalnu virsotnes un vasaras sezonā netraucēti klaiņojošas govis. 125 kilometrus garais maršruts izved cauri mežiem, nelieliem kalnu ciematiņiem un atklāj īstu Alpu burvību.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!