Foto: Shutterstock
Ibiza ir viena no vietām, par kuru daudzi saka – tur patiešām gribētu kādreiz aizraukt! Kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem interese par šo salu nav mazinājusies, un iemesls tam nav tikai pārsteidzošā nakts dzīve. Ibiza apvieno gan vētrainas ballītes, gan arī pārsteidzošus dabas skatus, tāpēc šo salu ieliec to sarakstā, kuras kaut vienu reizi dzīvē noteikti apmeklēt.

Ibizu var saukt vairākos nosaukumos, piemēram, Eivisa vai Ivisa. Tā ir populārākā sala Baleāru arhipelāga sastāvā un ik gadu pulcē dučiem tūristu un interesentu no visas pasaules.

"Culture Trip" ziņo, ka dzīve Ibizā ir ļoti krāsaina, un fakts par nerimstošo nakts dzīvi patiešām nav pārspīlēts – šeit ļaudis atpūšas uz "pilnu klapi". Daudzi tūristi atsauksmēs min, ka tur ir vieni no labākajiem naktsklubiem pasaulē, tāpēc šādas atpūtas tīkotāji spēs pieredzēt vēl nebijušas un pārsteidzošas emocijas.

Taču Ibiza nav tikai viena liela ballīte – tajā netrūkst arī dažādas pludmales, kuras pārsteigs ar savu daudzveidību. Šajā salā atpūtu pie ūdens iespējams atrast gan nelielās un pat nedaudz apslēptās pludmalēs, gan arī garās un zeltaino smilšu pārpilnās. Vienas no skaistākajām Ibizas pludmalēm ir Es Portitxol, Cala D'Hort, Pou des Lleó, Cala Conte un Cala Tarida.

Lai izvēlētos visatbilstošāko pludmali tieši sev, vajadzīgs apsvērt, ko īsti gribas no atpūtas sagaidīt – mierīgu pēcpusdienas diendusu, saules staru ķeršanu, jaunu cilvēku iepazīšanu un citu.

Foto: Vida Press

Vai tevi kādreiz ir tirdījusi vēlme peldēties kopā ar delfīniem un sajusties gluži kā filmās? Ibizā tas ir iespējams! Lai, atbraucot mājās no citām zemēm, varētu stāstīt par šādu, atmiņā paliekošu pieredzi, tūristiem jādodas uz Cala D'Hort Marine dabas rezervātu, un, iespējams, tieši tajā laikā izdosies šos ūdens iemītniekus sastapt.

Starp citu, daudzās vietās salā ir iespēja iepazīt zemūdens pasauli, kas neatstās vienaldzīgu nevienu. Lai arī cik pārsteidzoši tas varētu izklausīties, bet Ibiza ir atbilstoša vieta pat atpūtai ar bērniem, jo, kamēr vecāki iepazīst ūdens dzelmi, bērni var baudīt izklaides iespējas uz ūdens, piemēram, braucienus ar laiviņām vai šļakatas ūdens atrakciju parkos. Protams, arī pieaugušajiem tur patiks!

Starp vārdiem "Ibiza" un "mūsdienu māksla" ir liekama vienādības zīme, jo vairāku vietējo mākslinieku darbība ir ļoti augstu vērtējama. Starp viņiem minams Antonio Hormigo, Luis Gallego un Vincents Kabets (Vicent Calbet), un tāpat nevar aizmirst par ievērojamajām mākslas galerijām, piemēram, B12 un Sargantana galeriju vai P|Art Ibiza.

Gada laikā Ibizā notiek dažādi mūsdienu mākslai veltīti pasākumi un izstādes, kā arī pilsētvide tiek krāšņota ar interesantiem un saistošiem darbiem.

Foto: Shutterstock

Kā tad bez saulrietiem! Ibiza ir ne tikai karstasinīgu cilvēku sala, bet arī vieta, kur ļauties romantikai – īpaši, kad saule atvadās līdz nākamajam rītam. Debesis šajā laikā iekrāsojas spilgtās krāsās, tāpēc tur var pieredzēt, kad gan rozā, gan oranžus, gan arī sarkanīgus saulrietus.

Ibizas pilsētas senā daļa jeb Dalt Vila ir patiesi pārsteidzoša vieta, ko apmeklēt. Tās vēsture sniedzas līdz pirmajām feniķiešu apmetnēm – šo vietu vēl tagad ieskauj 16. gadsimtā veidoti mūri, kurus cēla, lai aizsargātos no turku pirātiem. Mūsdienās šaurās, bruģētās ielas rotā viduslaiku savrupmājas, un visaugstākajā punktā, netālu no pils, atrodas katedrāle. Vislabāk pilsētu var iepazīt, ejot garām mūriem, kuri katrs slēpj savu stāstu.

Dažādus citus interesantus faktus par šo pārsteigumiem pilno salu atradīsi šajā ceļojuma stāstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!