Foto: Shutterstock
Kozjaka ūdenskritums ("Slap Kozjak") ir ļoti fotogēnisks dabas brīnums, kas meklējams Triglava nacionālajā parkā. Ja sanācis apciemot Slovēniju, šis noteikti ir jāiekļauj savā apskates objektu sarakstā.

Ūdens šajā dabas brīnumā tek no debešķīgi skaistās Soča upes pietekas Kozjakas, veidojot sešus skaistus ūdenskritumus, bet tikai divi no tiem ir pieejami apmeklētājiem, minēts tūrisma ceļvedī "Travel Slovenia".

Kozjaka ūdenskritumus ir 15 metrus augsts. Lai arī, iespējams, tas nav izmēros diženākais ūdenskritums, kādu jebkad būs nācies redzēt, tas absolūti spēj apburt ar savu zilganzaļo nokrāsu un atrašanās vietu. Arī klinšainās sienas, kas ieskāvušas Kozjaka ūdenskritumu, piešķir šai vietai īpašu maģiju.

Foto: Shutterstock

Lai sasniegtu Kozjaka ūdenskritumu, nāksies mašīnu novietot auto stāvvietā un pēc tam mērot aptuveni 20 minūšu garu ceļu pa labiekārtotu un skaistu dabas taku. Lai arī vasarā šī teritorija ir vareni iecienīta un tūristiem pārpildīta, tieši pavasarī un rudenī šī vieta esot visskaistākā, jo ūdenskritums izkusušā sniega vai lietus dēļ kļūst iespaidīgāks.

"Travel Slovenia" skaidrots, ka nelielajā baseiniņā, kas izveidojies pie ūdenskrituma, iespējams arī peldēties, tomēr ūdens ir visai dzestrs, tāpēc daudzi nemaz šo ekskluzīvo iespēju neizmanto.

Latviešu ceļojumu ar atklātnīšu cienīgiem skatiem un ieteikumus apskates vietām Slovēnijā meklē te.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!